Кметът на Трън Станислав Николов предлага референдум свързан със златодобива

Кметът на Трън Станислав Николов ще предложи да се направи местен референдум свързан с инвестиционното намерение за златодобив в общината, научи Zapadno.com.

Припомняме, че фирма “Евромакс сървисиз” ЕООД има инвестиционно намерение да добива и преработва злотосъдържащи руди от находище “Трън” в землището на общината. Според фирмата и привържениците на проекта това ще доведе до съживяване на икономиката в района, но според противниците на инвестиционното намерение добивът на златосъдържащи руди ще е в ущърб на местната природа.

По думите на кмета Станислав Николов през последните седмици от подкрепящите, и от противниците на инвестиционното предложение се правят опити да се насажда мнение в обществото, че общината взима страна по темата, което по негови думи не е така. Ето затова кметът е решил да се проведе рефендум “за” или “против” добиването на злато.

Градоначалникът на пограничния район е внесъл предложението си за референдум в общинския съвет на Трън. Това ще е една от точките, които ще бъдат разгледани на предстоящото заседание на съвета, което ще се проведе в четвъртък.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...