Кметът на Трън Станислав Николов предлага референдум свързан със златодобива

Кметът на Трън Станислав Николов ще предложи да се направи местен референдум свързан с инвестиционното намерение за златодобив в общината, научи Zapadno.com.

Припомняме, че фирма “Евромакс сървисиз” ЕООД има инвестиционно намерение да добива и преработва злотосъдържащи руди от находище “Трън” в землището на общината. Според фирмата и привържениците на проекта това ще доведе до съживяване на икономиката в района, но според противниците на инвестиционното намерение добивът на златосъдържащи руди ще е в ущърб на местната природа.

По думите на кмета Станислав Николов през последните седмици от подкрепящите, и от противниците на инвестиционното предложение се правят опити да се насажда мнение в обществото, че общината взима страна по темата, което по негови думи не е така. Ето затова кметът е решил да се проведе рефендум “за” или “против” добиването на злато.

Градоначалникът на пограничния район е внесъл предложението си за референдум в общинския съвет на Трън. Това ще е една от точките, които ще бъдат разгледани на предстоящото заседание на съвета, което ще се проведе в четвъртък.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...