Над 1200 участници ще гонят злото на фестивала „Сурова Брезник ‘2017“ в събота

Фестивалът “Сурова Брезник ‘2017” ще събере над 1200 участници от сурвакарски групи, предаде репортер на Zapadno.com.

В събитието, което ще се проведе тази събота (21 януари) ще вземат участие 19 групи от община Брезник и 10 гостуващи групи от област Перник. Брезнишките групи с възрастни ще са 12 на брой, а местните детски групи – 7. От гостуващите групи 9 ще са възрастните и една детска сурвакарска група от областта. Това каза зам. кметът на община Брезник Мария Добревска за Zapadno.com.

През площад “9-и септември” (централен градски) в Брезник се очаква да преминат 4 сурвакарски групи от община Перник, една от община Радомир, 3 от община Ковачевци и една от община Земен. Възрастните и децата от групата на град Батановци също ще се включат във фестивала.

“Фестивалът няма конкурсен характер и няма класиране, но на всяка от участващите групи ще бъдат раздадени награди – плакет, грамота и парична сума в размер на 100 лева. Ще има награди за най-малък и най-възрастен участник. Те ще получат грамота и парична сума в размер на 50 лева.”, допълни още зам. кметът Мария Добревска.

В събота очаквайте още подробности от фестивала “Сурова Брезник ‘2017”, снимки и видео на страниците на сайта Zapadno.com. Вижте програмата на празника в статията XIV Масакараден фестивал „Сурова Брезник ‘2017“ – програма на празника.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...