Над 1200 участници ще гонят злото на фестивала „Сурова Брезник ‘2017“ в събота

Фестивалът “Сурова Брезник ‘2017” ще събере над 1200 участници от сурвакарски групи, предаде репортер на Zapadno.com.

В събитието, което ще се проведе тази събота (21 януари) ще вземат участие 19 групи от община Брезник и 10 гостуващи групи от област Перник. Брезнишките групи с възрастни ще са 12 на брой, а местните детски групи – 7. От гостуващите групи 9 ще са възрастните и една детска сурвакарска група от областта. Това каза зам. кметът на община Брезник Мария Добревска за Zapadno.com.

През площад “9-и септември” (централен градски) в Брезник се очаква да преминат 4 сурвакарски групи от община Перник, една от община Радомир, 3 от община Ковачевци и една от община Земен. Възрастните и децата от групата на град Батановци също ще се включат във фестивала.

“Фестивалът няма конкурсен характер и няма класиране, но на всяка от участващите групи ще бъдат раздадени награди – плакет, грамота и парична сума в размер на 100 лева. Ще има награди за най-малък и най-възрастен участник. Те ще получат грамота и парична сума в размер на 50 лева.”, допълни още зам. кметът Мария Добревска.

В събота очаквайте още подробности от фестивала “Сурова Брезник ‘2017”, снимки и видео на страниците на сайта Zapadno.com. Вижте програмата на празника в статията XIV Масакараден фестивал „Сурова Брезник ‘2017“ – програма на празника.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...