Брезничани и трънчани ще могат да кандидатстват за работа в Сухопътни войски

Предстои да бъдат обявени вакантни длъжности за приемане на военна служба в Сухопътни войски, предаде репортер на Zapadno.com.

Жителите от общините Брезник и Трън, които желаят да кандидатстват по длъжностите, които ще бъдат официално обявени скоро ще могат да го направят в пернишката регионална структура на централно военно окръжие към съответното военно формирование. Това съобщи за Zapadno.com Тодор Божков, който е старши експерт в офисите за военен отчет за Брезник и Трън.

Със заповед на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев от 11.1.2017 година се обявяват вакантни длъжности за приемане на военна служба на лица завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина за Сухопътни войски. Бройките за съответните вакантни места са 486. Вече стартира процедурата по приемането на заявления и набирането на кандидати. Освен цивилни граждани ще могат да кандидатстват и бивши военни, които в период до 10 години не са на военна служба.

Някои от длъжностите са шофьори (задължителното изискване е кандидатите да притежават категория C), телефонисти, разузнавачи, радиотелеграфисти, готвачи, пожарникари, сапьори, огняри, санитари и други.

Повече информация кандидатите могат да получат в офисите за военен отчет за Брезник и Трън.

Офисът в Брезник се намира в сградата на общината на 1 етаж, а в Трън е в сградата на “Местни данъци и такси” и филиала на “Бюро по труда”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...