Брезничани и трънчани ще могат да кандидатстват за работа в Сухопътни войски

Предстои да бъдат обявени вакантни длъжности за приемане на военна служба в Сухопътни войски, предаде репортер на Zapadno.com.

Жителите от общините Брезник и Трън, които желаят да кандидатстват по длъжностите, които ще бъдат официално обявени скоро ще могат да го направят в пернишката регионална структура на централно военно окръжие към съответното военно формирование. Това съобщи за Zapadno.com Тодор Божков, който е старши експерт в офисите за военен отчет за Брезник и Трън.

Със заповед на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев от 11.1.2017 година се обявяват вакантни длъжности за приемане на военна служба на лица завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина за Сухопътни войски. Бройките за съответните вакантни места са 486. Вече стартира процедурата по приемането на заявления и набирането на кандидати. Освен цивилни граждани ще могат да кандидатстват и бивши военни, които в период до 10 години не са на военна служба.

Някои от длъжностите са шофьори (задължителното изискване е кандидатите да притежават категория C), телефонисти, разузнавачи, радиотелеграфисти, готвачи, пожарникари, сапьори, огняри, санитари и други.

Повече информация кандидатите могат да получат в офисите за военен отчет за Брезник и Трън.

Офисът в Брезник се намира в сградата на общината на 1 етаж, а в Трън е в сградата на “Местни данъци и такси” и филиала на “Бюро по труда”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...