Журналистка от Перник представи роман, в който пише за девствените гори в трънско

Една топла и емоционална вечер подари на приятелите, колегите и съгражданите си журналистката и писателка Албена Борисова. Тя представи в родния си град Перник трета поред нейна книга „Фантомите на Линджа”, предаде ZaPernik.com.
Сред присъстващите на премиерата бяха кметът на Общината Вяра Церовска и нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева, зам.-председателите на Общинския съвет Румяна Гьорева и Милан Миланов, приятели и почитатели на творчеството. Вместо с речи и литературно четене среща премина в интересни и закачливи разговори, в които се включи и главния редактор на книгата, нейният съпруг и общинар от отдел „Култура“ Славчо Чанев. И двамата не пропуснаха да се пошегуват за съвместния им живот. Вечерта беше допълнена и с уникалните изпълнения на цигуларя проф. Йосиф Радионов и съпругата му – пианистката Зорница Радионова, и оперния бас Андрей Андрей Михайлов.
След документално-публицистичната „Зад гърба на КГБ“ и психологическото фентъзи „Безценка, която не можеше да умре„, с новата си книга Албена Борисова разказва интригуваща история за любов и насилие, смърт и прераждане. Героите на романа търсят себе си сред магията на девствените гори в Трънско, пясъците на Сахара, красотите на Флоренция.
„Зад сюжета на „Фантомите на Линджа“ стоят реални личности и събития”, сподели авторката. На представянето на книгата тя разказа как случайно разбрала, че в Азия били известни гъбите Линд жъ. Те са символ на дълголетието и понеже трудно се откривали, ги наричали фантоми. Та и тя силно се надява това да е закодирано в името на нейната героиня.
Албена Борисова е работила е в „Труд“, в момента е политически репортер в Информационна агенция ПИК.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...