СУ “Гео Милев”: Учениците в Трън имат интерес към информационните технологии

Трънските ученици имат интерес към информационните технологии. Това сочат данните свързани с проект “Твоят час”, който се реализира в училището в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Проект “Твоят час” стартира в СУ “Гео Милев” – Трън през месец септември, 2016 година. Той се реализира по оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. и ще продължи до 2018 година, сподели за Zapadno.com директорът на училището Костадинка Крумова.

Основна цел на проекта е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

10 са групите с деца от училището в Трън, които развиват способностите си в проект “Твоят час”. 9 групи са с деца с обучителни затруднения*. Една група е за деца по определен интерес, като той е информационни технологии.

Това е равносметката до момента за учениците от СУ “Гео Милев” и участието им в проект “Твоят час”.

  • Децата с обучителни затруднения са тези, които имат слаб успех, или деца, които се нуждаят от допълнителна подкрепа за преодоляване на изоставането в усвояване на материала от часовете за задължителната подготовка и други критерии.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...