СУ “Гео Милев”: Учениците в Трън имат интерес към информационните технологии

Трънските ученици имат интерес към информационните технологии. Това сочат данните свързани с проект “Твоят час”, който се реализира в училището в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Проект “Твоят час” стартира в СУ “Гео Милев” – Трън през месец септември, 2016 година. Той се реализира по оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. и ще продължи до 2018 година, сподели за Zapadno.com директорът на училището Костадинка Крумова.

Основна цел на проекта е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

10 са групите с деца от училището в Трън, които развиват способностите си в проект “Твоят час”. 9 групи са с деца с обучителни затруднения*. Една група е за деца по определен интерес, като той е информационни технологии.

Това е равносметката до момента за учениците от СУ “Гео Милев” и участието им в проект “Твоят час”.

  • Децата с обучителни затруднения са тези, които имат слаб успех, или деца, които се нуждаят от допълнителна подкрепа за преодоляване на изоставането в усвояване на материала от часовете за задължителната подготовка и други критерии.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...