Ексклузивно! Изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара застана зад думите си в Трън

Изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара инженер Иван Андреев пристигна лично в град Трън, за да застане зад думите и писмото си, с които изразява позицията си относно създалите се противоречия свързани с инвестиционното намерение за златодобив в района, предаде репортер на Zapadano.com.

Неочакваната визита инженер Андреев направи на провелото се днес заседание на общинския съвет в Трън. В края на заседанието изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара стана и се представи. Част от общинските съветници гледаха смаяно. Инженер Андреев каза, че застава зад своите думи, че предложението за референдум и евентуалното му провеждане ще доведе до разделение на местното население. Своите доводи той изрази в публично писмо до кмета на община Трън Станислав Николов и общинските съветници. Пълния текст на писмото прочетете като натиснете тук.

Изказването на изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара накара противниците на инвестиционното намерение за златодобив в Трън да влезнат в дискусия с инженер Андреев. Дискусията продължи и след края на заседанието, пред сградата на община Трън, където беше заснета от камерата на Zapadno.com. Впечатление правеше, че инженер Андреев се държеше хладнокръвно и дори си записваше поставените от противниците на инвестиционното намерение за златодобив въпроси. На някои от въпросите отговаряше на място, точно и ясно. Общински съветници и представители на сдружение “Трън” пък поставяха въпросите с екологичната страна на златодобива. Очаквайте по-късно през деня видеа от провелата се сесия на общинския съвет.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...