Ексклузивно! Изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара застана зад думите си в Трън

Изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара инженер Иван Андреев пристигна лично в град Трън, за да застане зад думите и писмото си, с които изразява позицията си относно създалите се противоречия свързани с инвестиционното намерение за златодобив в района, предаде репортер на Zapadano.com.

Неочакваната визита инженер Андреев направи на провелото се днес заседание на общинския съвет в Трън. В края на заседанието изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара стана и се представи. Част от общинските съветници гледаха смаяно. Инженер Андреев каза, че застава зад своите думи, че предложението за референдум и евентуалното му провеждане ще доведе до разделение на местното население. Своите доводи той изрази в публично писмо до кмета на община Трън Станислав Николов и общинските съветници. Пълния текст на писмото прочетете като натиснете тук.

Изказването на изпълнителният директор на Българска минно-геоложка камара накара противниците на инвестиционното намерение за златодобив в Трън да влезнат в дискусия с инженер Андреев. Дискусията продължи и след края на заседанието, пред сградата на община Трън, където беше заснета от камерата на Zapadno.com. Впечатление правеше, че инженер Андреев се държеше хладнокръвно и дори си записваше поставените от противниците на инвестиционното намерение за златодобив въпроси. На някои от въпросите отговаряше на място, точно и ясно. Общински съветници и представители на сдружение “Трън” пък поставяха въпросите с екологичната страна на златодобива. Очаквайте по-късно през деня видеа от провелата се сесия на общинския съвет.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...