Само в Zapadno.com: Вижте сесията на Общински съвет-Трън – ВИДЕО

Днес Общински съвет – Трън проведе първата си сесия за новата 2017 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Сесията започна в 14 часа в заседателната зала на Община Трън. Точките в дневния ред бяха 18. Сред тях беше и точка по горещата за общината тема – предложение за референдум във връзка с инвестиционното намерение на “Евромакс Сървизис” ЕООД за добиване на златни руди.

Няколко от общинските съветници реагираха бурно на тази точка. В крайна сметка беше взето решение да се отложи гласуването на предложението от кмета Станислав Николов за референдума. Отлагане е до провеждането на парламентарните избори.

Друг интересен факт, който се случи днес беше присъствието на изпълнителния директор на Българска минно-геоложка камара инженер Иван Андреев. Той пристигна лично в град Трън, за да застане зад думите и писмото си, с които изразява позицията си относно създалите се противоречия свързани с инвестиционното намерение за златодобив в района. Пълния текст на писмото прочетете като натиснете тук. Инженер Андреев също се изказа по темата. След приключване на сесията дискусиите между изпълнителния директор на Българска минно-геоложка камара, общински съветници и представители на сдружение “Трън” продължиха пред входа на общината.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ СЕСИЯТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ТРЪН И ДИСКУСИИТЕ СЛЕД НЕЯ:Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...