Само в Zapadno.com: Вижте сесията на Общински съвет-Трън – ВИДЕО

Днес Общински съвет – Трън проведе първата си сесия за новата 2017 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Сесията започна в 14 часа в заседателната зала на Община Трън. Точките в дневния ред бяха 18. Сред тях беше и точка по горещата за общината тема – предложение за референдум във връзка с инвестиционното намерение на “Евромакс Сървизис” ЕООД за добиване на златни руди.

Няколко от общинските съветници реагираха бурно на тази точка. В крайна сметка беше взето решение да се отложи гласуването на предложението от кмета Станислав Николов за референдума. Отлагане е до провеждането на парламентарните избори.

Друг интересен факт, който се случи днес беше присъствието на изпълнителния директор на Българска минно-геоложка камара инженер Иван Андреев. Той пристигна лично в град Трън, за да застане зад думите и писмото си, с които изразява позицията си относно създалите се противоречия свързани с инвестиционното намерение за златодобив в района. Пълния текст на писмото прочетете като натиснете тук. Инженер Андреев също се изказа по темата. След приключване на сесията дискусиите между изпълнителния директор на Българска минно-геоложка камара, общински съветници и представители на сдружение “Трън” продължиха пред входа на общината.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ СЕСИЯТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ТРЪН И ДИСКУСИИТЕ СЛЕД НЕЯ:Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...