Българин изкара един месец хранейки се само със сняг

Мъж оцеля по чудо след като в продължение на цял месец яде само сняг и заприлича на живи мощи. В момента 51-годишният Румен Илиев е настанен в отделението по хирургия на общинската болница в Горна Оряховица в тежко състояние, като има сериозна опасност от ампутация на пръстите на краката му, пише “Монитор”.

Той е от село Константин, където повече от десет години живеел сам. Миналата година отишъл да си търси работа и препитания в град Елена и се хванал да работи като пастир в кравеферма. Там изкарал няколко месеца, но бил принуден да напусне след като чорбаджията му продал животните и заминал за чужбина. После работил няколко месеца във Велико Търново, но пак останал без препитание и решил да се върне в Елена. Тъй като нямал и стотинка в джоба си обаче, тръгнал пеш през снега и за няколко дни изминал 40-те километра между двата града.

В Елена Румен се настанил в стар изоставен метален фургон, за който казва, че отвсякъде духало все едно бил на къра. В продължение на почти месец той отчаяно обикалял града в търсене на някаква работа. Цял месец той не сложил трохичка хляб в устата си, а за да залъже зверския глад, той ядел сняг. Накрая бил паднал на улицата, близо до фургона, който обитавал.

След сигнал на граждани бил настанен в хоспис, но и от там трябвало да напусне, тъй като престоят се плащал по 22 лв. на ден. След хосписа Румен Илиев бил отведен и настанен в Приемния център „Промяна” в Горна Оряховица, където изкарал няколко дни. От ръководството на центъра обаче, разбрали че мъжът има сериозни здравословни проблеми и той бил приведен и настанен за лечение в местната болница. Състоянието на 51-годишният Румен е доста сериозно. От дългото гладуване стомахът му отказва да приеме храна, получил е и измръзване на пръстите на краката. Предстои лекарите да вземат решение дали да бъдат ампутирани. “Не зная като се оправя и изляза оттук къде ще отида. Какъв е този мой нещастен живот. По-добре да се мре”, казва отчаяно Румен Илиев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...