Брезничанка за ужаса с падналия бор: Душата ми щеше да изскочи, все едно падна бомба – ВИДЕО

Брезничанката, на къщата на която падна бор в края на миналата седмица разказа пред камерата на Zapadno.com за ужаса, който е преживяла.

“То като бомба беше. Ето виждате бора колко е висок. Те са като борове близнаци. Мисля, че е някъде от порядъка на 15-20 метра височината на бора.”, сподели Радка Цветкова, което живее в непосредствена близост до храм-паметника „Свети Георги Победоносец“ на улица “Елена Георгиева” в Брезник.

Припомняме, че на 18 януари, минути преди 22 часа огромен бор, който расте в двора на църквата пада върху покрива на близката къща. По това време в къщата била 72-годишната Радка Цветкова, която гледала сериала “Страсти в Тоскана”. Тя се уплашила от силния удар, който отекнал в половината град.

Според информация разпространена от пресцентъра на ОДМВР-Перник са нанесени значителни материални щети – счупени носеща греда на покрива, челни дъски, метален обков, счупени керемиди и напукани стени.

“Ние бяхме предупредили общината, че има опасност от тия дървета. Даже имахме молба пусната първо към църковното настоятелство, но така и бяха предприети мерки.”, разказа още Радка. Молбата е била подадена преди няколко години, а 72-годишната жена обитава къщата от 7 години.

Тази сутрин комисия от Община Брезник е направила оглед на нанесените щети. Майстори на покрив също са идвали на оглед. Те са констатирали, че са счупени 50 керемиди на покрива на двуетажната къща.

След неприятната случка отец Петър, който е духовното лице на двата Божи храма в Брезник каза, че ще бъдат предприети мерки да не се случват подобни инциденти.

ВИЖТЕ КАКВО РАЗКАЗА БРЕЗНИЧАНКАТА ЗА ИНЦИДЕНТА С ПАДНАЛИЯ БОР:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...