Политолог цитира по Нова телевизия обръщението-спогодба от “Сурова” и показа значка от брезнишкия фестивал

Политологът Татяна Буруджиева, която беше сред гостите на “Сурова ‘2017” в Брезник, цитира обръщението-спогодба, което ученици в ямурлуци отправиха на фестивала. Тя направи това в ефира на Нова телевизия в коментарно студио по повод встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев, видя Zapadno.com.

Водещата в студиото на Нова телевизия попита политологът Татяна Буруджиева дали значката, която носи тя е в подкрепа на новия президент Румен Радев.

“Не това е от вчера от фестивала в Брезник, гонеха злите духове. Над 1200 кукери. И между другото от тях, от децата там имам далеч по-добро послание според мене към президента Радев, който тепърва днес встъпва в длъжност. Както казаха те там на своя кмет Васил Узунов: „Ако нещо си требе, оно си сака. Ако много си сака, оно си требе”. Така Татяна Буруджиева огласи в национален ефир част от обръщението-спогодба, което ученици от СУ “Васил Левски” отправиха на “Сурова” в Брезник. Ако сте пропуснали прочетете статията: Ученици в ямурлуци отправиха на граовски диалект обръщение-спогодба „Сурова“ в Брезник – ВИДЕО

От Община Брезник са направили 1500 значки, на които пише “Сурова Брезник” и са изобразени ликове на сурвакарски маски. Много от участниците и гостите на фестивала получиха от значките.

Видеото с коментара на Татяна Буруджиева може да видите като натиснете ТУК.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...