Политолог цитира по Нова телевизия обръщението-спогодба от “Сурова” и показа значка от брезнишкия фестивал

Политологът Татяна Буруджиева, която беше сред гостите на “Сурова ‘2017” в Брезник, цитира обръщението-спогодба, което ученици в ямурлуци отправиха на фестивала. Тя направи това в ефира на Нова телевизия в коментарно студио по повод встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев, видя Zapadno.com.

Водещата в студиото на Нова телевизия попита политологът Татяна Буруджиева дали значката, която носи тя е в подкрепа на новия президент Румен Радев.

“Не това е от вчера от фестивала в Брезник, гонеха злите духове. Над 1200 кукери. И между другото от тях, от децата там имам далеч по-добро послание според мене към президента Радев, който тепърва днес встъпва в длъжност. Както казаха те там на своя кмет Васил Узунов: „Ако нещо си требе, оно си сака. Ако много си сака, оно си требе”. Така Татяна Буруджиева огласи в национален ефир част от обръщението-спогодба, което ученици от СУ “Васил Левски” отправиха на “Сурова” в Брезник. Ако сте пропуснали прочетете статията: Ученици в ямурлуци отправиха на граовски диалект обръщение-спогодба „Сурова“ в Брезник – ВИДЕО

От Община Брезник са направили 1500 значки, на които пише “Сурова Брезник” и са изобразени ликове на сурвакарски маски. Много от участниците и гостите на фестивала получиха от значките.

Видеото с коментара на Татяна Буруджиева може да видите като натиснете ТУК.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...