Климатолог номер едно в България: Мразовитите дни ще продължат до края на месец януари

До края на месеца ни очакват сравнително студени дни, особено що се отнася до западната половина на страната. Това каза в интервю за БНР доцент Георги Рачев.

“Във вторник ще започне валеж от дъжд и сняг главно в Югозападна и Южна България и този валеж ще продължи през целия ден, като в сряда валежите почти навсякъде ще спрат, след което ни очаква едно високо атмосферно налягане, антициклонално състояние на атмосферата. В четвъртък, петък и събота ни очакват доста ниски сутрешни температури, особено там, където няма да има мъгла и там, където времето ще бъде доста ясно, така че има вероятност в петък минималните температури да достигнат минус 15 – минус 18 градуса.”, каза още климатологът доцент Рачев.

Доцент Георги Рачев е най-опитният български специалист по климата и факторите, които влияят върху него. Ученият е дългогодишен преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в СУ „Св. Климент Охридски”. Неговите дългосрочни синоптични прогнози се сбъдват почти на 100% процента.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...