Климатолог номер едно в България: Мразовитите дни ще продължат до края на месец януари

До края на месеца ни очакват сравнително студени дни, особено що се отнася до западната половина на страната. Това каза в интервю за БНР доцент Георги Рачев.

“Във вторник ще започне валеж от дъжд и сняг главно в Югозападна и Южна България и този валеж ще продължи през целия ден, като в сряда валежите почти навсякъде ще спрат, след което ни очаква едно високо атмосферно налягане, антициклонално състояние на атмосферата. В четвъртък, петък и събота ни очакват доста ниски сутрешни температури, особено там, където няма да има мъгла и там, където времето ще бъде доста ясно, така че има вероятност в петък минималните температури да достигнат минус 15 – минус 18 градуса.”, каза още климатологът доцент Рачев.

Доцент Георги Рачев е най-опитният български специалист по климата и факторите, които влияят върху него. Ученият е дългогодишен преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в СУ „Св. Климент Охридски”. Неговите дългосрочни синоптични прогнози се сбъдват почти на 100% процента.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...