Часът на военните: Деветокласници от училището в Трън се обучаваха по подготовка на страната за отбрана

Ученици от 9 клас от СУ “Гео Милев” в Трън се обучаваха по подготовка на страната за отбрана, предаде репортер на Zapadno.com.

Часът беше проведен от старши експерт Тодор Божков от офиса за военен отчет за общините Трън и Брезник. В учебния час, който се проведе днес децата се запознаха със системата за отбрана на страната, органите за ръководство и други важни точки свързани с темата.

Чрез мултимедийна презентация темата за подготовка на страната за отбрана беше представена в два раздела: система за отбраната на страната и съдържание на подготовката на страната за отбрана.

Военното обучени се провежда сред учениците от 9 и 10 клас. Темите, по които те се обучават са 10, съответно от 1-а до 5-а тема за 9 клас и от 6-а до 10-а тема за 10 клас. Обучението се осъществява от месец ноември и ще приключи до края на учебната година.

До момента 4 теми от плана са предадени на учениците от СУ “Гео Милев”. Презентациите са подготвени от разработки на Висшите военни училища в България.

“Богат материал е подготвен и е дадена свобода на лектора да включва неговия възглед в различни аспекти от плана.”, каза старши експертът Тодор Божков.

Учениците слушаха с интерес лекцията, която Тодор Божков им предаде.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...