Часът на военните: Деветокласници от училището в Трън се обучаваха по подготовка на страната за отбрана

Ученици от 9 клас от СУ “Гео Милев” в Трън се обучаваха по подготовка на страната за отбрана, предаде репортер на Zapadno.com.

Часът беше проведен от старши експерт Тодор Божков от офиса за военен отчет за общините Трън и Брезник. В учебния час, който се проведе днес децата се запознаха със системата за отбрана на страната, органите за ръководство и други важни точки свързани с темата.

Чрез мултимедийна презентация темата за подготовка на страната за отбрана беше представена в два раздела: система за отбраната на страната и съдържание на подготовката на страната за отбрана.

Военното обучени се провежда сред учениците от 9 и 10 клас. Темите, по които те се обучават са 10, съответно от 1-а до 5-а тема за 9 клас и от 6-а до 10-а тема за 10 клас. Обучението се осъществява от месец ноември и ще приключи до края на учебната година.

До момента 4 теми от плана са предадени на учениците от СУ “Гео Милев”. Презентациите са подготвени от разработки на Висшите военни училища в България.

“Богат материал е подготвен и е дадена свобода на лектора да включва неговия възглед в различни аспекти от плана.”, каза старши експертът Тодор Божков.

Учениците слушаха с интерес лекцията, която Тодор Божков им предаде.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...