Директор от АПИ: В края на месец март започваме ремонт на дупките по магистралите

Заради зачестилите сигнали за дупки появили се по автомагистралите, от Агенция “Пътна инфраструктура” заявиха, че работят постоянно по отстраняването на всички проблеми.

Чрез ефира на БНТ инженер Георги Златев насърчи хората да продължават да подават сигнали в АПИ, тъй като това помага за по-бързото отстраняване на проблемите по пътищата.

“Обикновено най-много дупки има по най-натоварените участъци. Това са автомагистралите и първокласните пътища. Между участъка между Вакарел и Ихтиман, който е един от останалите не ремонтирани участъци, наистина се отвориха доста дупки и за това беше разпоредено и се изпълни от страна на поддържащата фирма спешно запълване на тези дупки със студена смес. В зависимост от натоварването и изпълнението, студената смес издържа между седмица и месец. В зависимост от метеорологичните условия в края на март или началото на април да започне ремонтът с топла смес. Това може да започне, когато температурата на въздуха стане над 5 градуса в момента на работа.”, заяви инженер Георги Златев,  директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...