В Брезник свикват начална конференция по проект за ремонт на “Турската къща” в село Кошарево

Начална конференция и пресконференция по проект за ремонт на “Турската къща” в Кошарево ще се състоят утре (петък). Мястото на събитията е народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска оповести за конференция и пресконференцията на заседанието на общинския съвет, което се проведе днес. Проектът за ремонт на “Турската къща” или Етнографска къща в село Кошарево е спечелен от Областна администрация-Перник.

“Това е един много дълго чакан проект и много дълго желан от жителите на село Кошарево, който ще бъде осъществен в крайна сметка.”, добави зам. кметът Мария Добревска.

На събитията са поканени кметове, кметски наместници, общински съветници и служители на общинската администрация в Брезник.

Идеята е в село Кошарево да се направи Музей на маската в “Турската къща”. Разгънатата застроена площ на сградата е около 400 квадратни метра като двете й части са идентични. Къщата е общинска собственост. Преди това е била стопанисвана от държавата. През 1992 година е реставрирана частично.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...