В Брезник свикват начална конференция по проект за ремонт на “Турската къща” в село Кошарево

Начална конференция и пресконференция по проект за ремонт на “Турската къща” в Кошарево ще се състоят утре (петък). Мястото на събитията е народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска оповести за конференция и пресконференцията на заседанието на общинския съвет, което се проведе днес. Проектът за ремонт на “Турската къща” или Етнографска къща в село Кошарево е спечелен от Областна администрация-Перник.

“Това е един много дълго чакан проект и много дълго желан от жителите на село Кошарево, който ще бъде осъществен в крайна сметка.”, добави зам. кметът Мария Добревска.

На събитията са поканени кметове, кметски наместници, общински съветници и служители на общинската администрация в Брезник.

Идеята е в село Кошарево да се направи Музей на маската в “Турската къща”. Разгънатата застроена площ на сградата е около 400 квадратни метра като двете й части са идентични. Къщата е общинска собственост. Преди това е била стопанисвана от държавата. През 1992 година е реставрирана частично.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...