Училището в Брезник възпитава на морал с надписи насочени към доброто и грижата за децата

Кампании с надписи по стените на училището в град Брезник възпитават деца и учители на морал, предаде репортер на Zapadno.com.

От встъпването си в длъжност директорът на СУ “Васил Левски” Емилия Вълова е подела инициатива за възпитаване на децата в повереното и училище. През 2014 година били налепени надписи по стените в кабинетите на учителите “Грижа за децата”. След тях последвали други, които гласят “Направи добро!”. До надписа е изобразено Слънце – символ на благодетелността.

“Реших, че нещо трябва да се прави за децата, защото всички сме свидетели какво се случва в държавата с хората за един много дълъг период от време. 25 години във времето са нищо, но за един човешки живот са много. Това, което е като характеристика на времето – агресията, безхаберието, отчуждението на хората е много страшно, което се случва. Реших, че тук е мястото, където трябва да се започне, включвайки семейството (но така или иначе връзката там малко по-трудно се осъществява за съжаление, а е много важна). На подсъзнателно ниво, когато някой гледа нещо той в момента може да не си мисли за него, но то му въздейства. Понеже добрината в този свят като че ли изчезна малко. Направихме един табелки “Грижа за децата”. Първо сложих навсякъде в канцелариите “Грижа за децата”, на входа и в учителската стая също. Когато сложиш няколко думи без цяло изречение колегите се чудят какво е това. Ние сме тук, за да се грижим за децата и сме заради тях. Това трябва да ни е основното нещо, което да е водещото в работата.”, каза Емилия Вълова.

Последната кампания е “Възкреси доброто”, която е взаимствана от вестник “Стандарт”, призна директорът на училището. “За да започне една кампания на национално ниво нещата са тревожни. Затова направихме го и го сложихме навсякъде “Възкреси доброто”. То не е само към децата, то е към всички нас.”, добави още Емилия Вълова.

Листата в последната кампания с надписа за възкресяване на доброто са ламинирани, тъй като така табелите издържат повече време. В стаите на школото предстои да бъдат сложени нови табели “Направи добро!” с изобразеното Слънце.

“Децата в един момент на емоционално състояние децата гледат госпожата, гледат дъската, гледат нагоре и надолу – три пъти да му мине това през погледа на час или един път за деня то по някакъв начин ще му въздейства.”, завърши директорът на брезнишкото училище.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...