Жители, гости и читалището на село Гигинци направиха паметна плоча на загиналите във войните гигинчани

Със собствени средства жители и гости на брезнишкото село Гигинци направиха паметна плоча на загиналите във войните гигинчани, предаде репортер на Zapadno.com.

Паметната плоча е поставена в градинката пред сградата на кметството. Официалното и откриване се е състояло на 6 септември, 2016 година. Изработката на плочата е била в София, а цената и с монтажа е била 500 лева. Средствата са събрани от хората в селото. От местното читалище “Искра-1952” подпомогнали инициативата, тъй като събраната сума не била достатъчна за изграждането на плочата.

През пролетния и летния сезон цветя красят градинката пред кметството, където от уважение гигинчани са поставили постамента.

“От 8 години съм кметски наместник и още с идването си подех тази инициатива за набиране на средства, но трудно се събират пари за такива неща, въпреки че идеята ни беше за нещо по-голямо като чешма например. Впоследствие решихме да бъде по-семпло в градинката с цветята, нещо по-различно.”, сподели пред Zapadno.com Цана Сандова, кметски наместник на Гигинци.

Паметната плоча е сбъдната мечта за кметския наместник и местното население.

“Поддържаме градинките на центъра. Ще направим още оградки с дървени дъски и ще подменим мрежите.”, каза читалищният секретар.

Наскоро е ремонтирам покривът на сградата на кметството в село Гигинци, тъй като бил протекъл. Със съдействието на Община Брезник е бил направен мостът към Кооперацията. Сумата, с която е направен е била около 7000 лева. Реализирането на този проект също е бил сред основните приоритети на кметския наместник Цана Сандова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...