Жители, гости и читалището на село Гигинци направиха паметна плоча на загиналите във войните гигинчани

Със собствени средства жители и гости на брезнишкото село Гигинци направиха паметна плоча на загиналите във войните гигинчани, предаде репортер на Zapadno.com.

Паметната плоча е поставена в градинката пред сградата на кметството. Официалното и откриване се е състояло на 6 септември, 2016 година. Изработката на плочата е била в София, а цената и с монтажа е била 500 лева. Средствата са събрани от хората в селото. От местното читалище “Искра-1952” подпомогнали инициативата, тъй като събраната сума не била достатъчна за изграждането на плочата.

През пролетния и летния сезон цветя красят градинката пред кметството, където от уважение гигинчани са поставили постамента.

“От 8 години съм кметски наместник и още с идването си подех тази инициатива за набиране на средства, но трудно се събират пари за такива неща, въпреки че идеята ни беше за нещо по-голямо като чешма например. Впоследствие решихме да бъде по-семпло в градинката с цветята, нещо по-различно.”, сподели пред Zapadno.com Цана Сандова, кметски наместник на Гигинци.

Паметната плоча е сбъдната мечта за кметския наместник и местното население.

“Поддържаме градинките на центъра. Ще направим още оградки с дървени дъски и ще подменим мрежите.”, каза читалищният секретар.

Наскоро е ремонтирам покривът на сградата на кметството в село Гигинци, тъй като бил протекъл. Със съдействието на Община Брезник е бил направен мостът към Кооперацията. Сумата, с която е направен е била около 7000 лева. Реализирането на този проект също е бил сред основните приоритети на кметския наместник Цана Сандова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...