Парапланерист от село Ноевци летя на -15 градуса, зарича се да покори връх Руй и трънско – вижте спиращи дъха снимки

21-годишният Сашо Лозанов от брезнишкото село Ноевци летя с мотопараплан на -15 градуса. Полетът бил преди няколко дни в района на град Левски, плевенско. Това сподели той пред Zapadno.com.

Сашо се занимава с парапланеризъм от 2013 година, като през последните 2 години по-активно. Сам си закупил мотопараплан и всичко необходимо, за да лети. Той каза, че парапланерът не е шега работа. Младият ентусиаст е член в пернишкия клуб по парапланеризъм, където с колегите си покоряват небесата и върховете. Сашо е единственият представител от района на брезнишко в клуба.

“Преди 3 дни летях за последно. На -15 летяхме беше много студено, но за това е нужно да имаш хубава екипировка.
Принципно когато летиш независимо лято, зима на всеки 100 метра височина температурата пада с 10 градуса. Затова сега летиме предимно ниско.”, сподели ноевчанинът за последния си полет. С колеги посетил град Левски, откъдето си закупил мотопараплан. Тествал го на място, въпреки ниските температури. Височината, която достигнал била 250 метра.

“Не е много, но е достатъчно да се на любуваш на зимната приказка. В парапланеризма има няколко типа хора – едни предпочитат високи полети от 1000 метра нагоре, други – ниски, но с повече адреналин, а трети – кацания в точка. Аз съм от хората с ниските полети, защото има повече тръпка. Не мислиш за никакви проблеми. Как да кажа – действа фреш. Да се почувстваш като птица без граници. За мен, за да разбере някой трябва да опита. Когато летиш можеш да отидеш на такива места, на който крак не е стъпил. Незабравимо.”, сподели още Сашо. Най-голямата височина, която е достигал досега е 900 метра. Няма територия в брезнишко, над която да не е летял. Амбицията му за тази година е да покори връх Руй на планината Руй.

“Тази година ми е за цел да летя от връх Руй, трънско. Живот и здраве.”, добави парапланеристът.

Освен да покорява небето и да се разхожда сред природата на България, Сашо работи като мениджър в частна фирма.

Младото момче похвали инструктора си Димитър Ралев, който се нарежда сред най-добрите на Балканите и най-добрият учител по парапланеризъм в България. Сашо се надява и други млади хора да се запалят по този спорт и им препоръчва Димитър Ралев, който е инструктор в пернишкия клуб по парапланеризъм.

Разгледайте уникални снимки, които Сашо Лозанов и негови колеги са направил от високо или преди да полетят.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...