Парапланерист от село Ноевци летя на -15 градуса, зарича се да покори връх Руй и трънско – вижте спиращи дъха снимки

21-годишният Сашо Лозанов от брезнишкото село Ноевци летя с мотопараплан на -15 градуса. Полетът бил преди няколко дни в района на град Левски, плевенско. Това сподели той пред Zapadno.com.

Сашо се занимава с парапланеризъм от 2013 година, като през последните 2 години по-активно. Сам си закупил мотопараплан и всичко необходимо, за да лети. Той каза, че парапланерът не е шега работа. Младият ентусиаст е член в пернишкия клуб по парапланеризъм, където с колегите си покоряват небесата и върховете. Сашо е единственият представител от района на брезнишко в клуба.

“Преди 3 дни летях за последно. На -15 летяхме беше много студено, но за това е нужно да имаш хубава екипировка.
Принципно когато летиш независимо лято, зима на всеки 100 метра височина температурата пада с 10 градуса. Затова сега летиме предимно ниско.”, сподели ноевчанинът за последния си полет. С колеги посетил град Левски, откъдето си закупил мотопараплан. Тествал го на място, въпреки ниските температури. Височината, която достигнал била 250 метра.

“Не е много, но е достатъчно да се на любуваш на зимната приказка. В парапланеризма има няколко типа хора – едни предпочитат високи полети от 1000 метра нагоре, други – ниски, но с повече адреналин, а трети – кацания в точка. Аз съм от хората с ниските полети, защото има повече тръпка. Не мислиш за никакви проблеми. Как да кажа – действа фреш. Да се почувстваш като птица без граници. За мен, за да разбере някой трябва да опита. Когато летиш можеш да отидеш на такива места, на който крак не е стъпил. Незабравимо.”, сподели още Сашо. Най-голямата височина, която е достигал досега е 900 метра. Няма територия в брезнишко, над която да не е летял. Амбицията му за тази година е да покори връх Руй на планината Руй.

“Тази година ми е за цел да летя от връх Руй, трънско. Живот и здраве.”, добави парапланеристът.

Освен да покорява небето и да се разхожда сред природата на България, Сашо работи като мениджър в частна фирма.

Младото момче похвали инструктора си Димитър Ралев, който се нарежда сред най-добрите на Балканите и най-добрият учител по парапланеризъм в България. Сашо се надява и други млади хора да се запалят по този спорт и им препоръчва Димитър Ралев, който е инструктор в пернишкия клуб по парапланеризъм.

Разгледайте уникални снимки, които Сашо Лозанов и негови колеги са направил от високо или преди да полетят.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...