Публиката на “Сурва” в Перник класира сурвакарите от Долна Секирна на 7-о място, групата от Кошарево е 12-а в SMS гласуването

Сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна се класира на седмо място според SMS вота на зрителите на “Сурва” в Перник, научи Zapadno.com.

Според информацията от официалния сайт на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник, победители от SMS гласуването в тазгодишното издание е групата от квартал “Струмско”, Благоевград. С 561 гласа благоевградската група печели наградата на публиката. Преди тях, на второ място и с 500 гласа е групата от село Варвара, област Пазарджик. Общият брой на изпратените SMS-и е 3444. Броят на уникалните номера, изпратили съобщения, е 2167. Сурвакарската група от квартал “Струмско” печели за втори път вотът на зрителите на фестивала в Перник.

Снощи, точно в 20:00 часа линията за гласуване със SMS беше затворена. Георги Вачев, представител на фирма „Войском” АД София, която организира SMS гласуването, в присъствието на нотариус Александър Цветанов, в  20:06 часа изтегли печелившия участник в гласуването. Това е 42-годишната Василена Лалина, от село Церово, която живее в момента в София участва за първи път в това SMS гласуване и успя да спечели наградата – петдневна екскурзия до Венеция.
За девети пореден път в последния ден на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” се провежда SMS гласуване, с което се определя „Наградата на публиката” за най-добре представила се маскарадна група.
Сурвакарските групи от брезнишките села се класираха в SMS гласуването така:
7-о място с 2.67 % – групата от село Долна Секирна
12-о място с 1.51 % – групата от село Кошарево
18-о място с 0.96 % – групата от село Банище
36-о място с 0.46 % – групата от село Ноевци
57-о място с 0.2 % – групата от село Велковци
69-о място с 0.15 % – групата от село Гигинци
88-о място с 0 % – групата от село Бегуновци
100-о място с 0 % – групата от село Сопица
Пълният списък с класирането от SMS гласуването на зрителите може да видите като натиснете ТУК.
В 26-я международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” взеха участие сурвакарски групи от 8 брезнишки села – Ноевци, Велковци, Долна Секирна, Бегуновци, Кошарево, Банище, Сопица и Гигинци. Групите от селата Непразненци, Садовик, Слаковци и Ребро, които взеха участие на “Сурова” в Брезник не се включиха във фестивала в Перник.
Прочетете още по темата:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...