Публиката на “Сурва” в Перник класира сурвакарите от Долна Секирна на 7-о място, групата от Кошарево е 12-а в SMS гласуването

Сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна се класира на седмо място според SMS вота на зрителите на “Сурва” в Перник, научи Zapadno.com.

Според информацията от официалния сайт на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в Перник, победители от SMS гласуването в тазгодишното издание е групата от квартал “Струмско”, Благоевград. С 561 гласа благоевградската група печели наградата на публиката. Преди тях, на второ място и с 500 гласа е групата от село Варвара, област Пазарджик. Общият брой на изпратените SMS-и е 3444. Броят на уникалните номера, изпратили съобщения, е 2167. Сурвакарската група от квартал “Струмско” печели за втори път вотът на зрителите на фестивала в Перник.

Снощи, точно в 20:00 часа линията за гласуване със SMS беше затворена. Георги Вачев, представител на фирма „Войском” АД София, която организира SMS гласуването, в присъствието на нотариус Александър Цветанов, в  20:06 часа изтегли печелившия участник в гласуването. Това е 42-годишната Василена Лалина, от село Церово, която живее в момента в София участва за първи път в това SMS гласуване и успя да спечели наградата – петдневна екскурзия до Венеция.
За девети пореден път в последния ден на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” се провежда SMS гласуване, с което се определя „Наградата на публиката” за най-добре представила се маскарадна група.
Сурвакарските групи от брезнишките села се класираха в SMS гласуването така:
7-о място с 2.67 % – групата от село Долна Секирна
12-о място с 1.51 % – групата от село Кошарево
18-о място с 0.96 % – групата от село Банище
36-о място с 0.46 % – групата от село Ноевци
57-о място с 0.2 % – групата от село Велковци
69-о място с 0.15 % – групата от село Гигинци
88-о място с 0 % – групата от село Бегуновци
100-о място с 0 % – групата от село Сопица
Пълният списък с класирането от SMS гласуването на зрителите може да видите като натиснете ТУК.
В 26-я международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” взеха участие сурвакарски групи от 8 брезнишки села – Ноевци, Велковци, Долна Секирна, Бегуновци, Кошарево, Банище, Сопица и Гигинци. Групите от селата Непразненци, Садовик, Слаковци и Ребро, които взеха участие на “Сурова” в Брезник не се включиха във фестивала в Перник.
Прочетете още по темата:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...