Седмият национален фестивал “От Трън по-убаво нема” ще обиколи забележителностите на трънския край със състезание

На 3 и 4 юни, 2017 година в град Трън ще се проведе Седмия национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема 2017”, организиран от клуб “Бодифолк”-София, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Трън и има за цел да се опознае и популяризира трънския край, да се съберат любители на българското хоро и да се популяризира дейността на клубовете за народни танци от страната. Всички клубове едновременно играят 5 хора – по едно от всяка етнографска област: Право хоро – Тракия, Свищовско хоро – Северна България, Ширто – Пирин, Ръка – Добруджа, Ситно шопско – Шопска област.

“Ние правим една великолепно състезание, казва се “Бодифолк предизвикателство”. В него правим обиколка на целия трънски район с неговите забележителности. Всичко е свързано с българския национален фолклор”, каза главният хореограф Йордан Станимиров от клуб “Бодифолк”.

Състезанието се провежда на 5 места в района на Трън – площад “Владо Тричков”, скален параклис “Света Петка”, Ждрелото на река Ерма, Музеят на киселото мляко в село Студен извор и в село Бусинци. На тези места отбори се пеят, свирят и танцуват.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...