Седмият национален фестивал “От Трън по-убаво нема” ще обиколи забележителностите на трънския край със състезание

На 3 и 4 юни, 2017 година в град Трън ще се проведе Седмия национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли “От Трън по-убаво нема 2017”, организиран от клуб “Бодифолк”-София, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Трън и има за цел да се опознае и популяризира трънския край, да се съберат любители на българското хоро и да се популяризира дейността на клубовете за народни танци от страната. Всички клубове едновременно играят 5 хора – по едно от всяка етнографска област: Право хоро – Тракия, Свищовско хоро – Северна България, Ширто – Пирин, Ръка – Добруджа, Ситно шопско – Шопска област.

“Ние правим една великолепно състезание, казва се “Бодифолк предизвикателство”. В него правим обиколка на целия трънски район с неговите забележителности. Всичко е свързано с българския национален фолклор”, каза главният хореограф Йордан Станимиров от клуб “Бодифолк”.

Състезанието се провежда на 5 места в района на Трън – площад “Владо Тричков”, скален параклис “Света Петка”, Ждрелото на река Ерма, Музеят на киселото мляко в село Студен извор и в село Бусинци. На тези места отбори се пеят, свирят и танцуват.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...