Животновъди от Перник, Брезник и Радомир се включиха в националния протест пред Министерство на земеделието и храните

Животновъди от Перник, Брезник и Радомир се включиха в националния протест пред земеделското министерство, предаде телевизия “Кракра“.

Вчера животновъди от цялата страна разляха сурово мляко на жълтите павета в знак на несъгласие с новите наредби за директни плащания, които предвиждат „доказване“ на продукцията с документи.

Производителите от нашия регион протестираха и за това, че в София-област и цяла Югозападна България още не са получени европейските субсидии за подпомагане на единица площ. Стопаните са обединени в исканията си, защото на проведено в Пловдив заседание дребните, средни и едри производители са постигнали принципно съгласие за целите, които ще преследват.

“В цяла България има проблеми с пасбищата и със земите. Неправилното изпълнение на член 37, буква И. Това го поставихме, на много места се случи това нещо. Министърът обеща да прави проверка и там, където има големи нарушения да го информираме с писмо.”, каза Венцислав Евгениев, председател на регионалния Земеделски професионален съюз.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...