Животновъди от Перник, Брезник и Радомир се включиха в националния протест пред Министерство на земеделието и храните

Животновъди от Перник, Брезник и Радомир се включиха в националния протест пред земеделското министерство, предаде телевизия “Кракра“.

Вчера животновъди от цялата страна разляха сурово мляко на жълтите павета в знак на несъгласие с новите наредби за директни плащания, които предвиждат „доказване“ на продукцията с документи.

Производителите от нашия регион протестираха и за това, че в София-област и цяла Югозападна България още не са получени европейските субсидии за подпомагане на единица площ. Стопаните са обединени в исканията си, защото на проведено в Пловдив заседание дребните, средни и едри производители са постигнали принципно съгласие за целите, които ще преследват.

“В цяла България има проблеми с пасбищата и със земите. Неправилното изпълнение на член 37, буква И. Това го поставихме, на много места се случи това нещо. Министърът обеща да прави проверка и там, където има големи нарушения да го информираме с писмо.”, каза Венцислав Евгениев, председател на регионалния Земеделски професионален съюз.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...