Първият детски конкурс на рецитаторите ще награди млад писател от пернишко с екскурзия до Русия

Първи детски конкурс на рецитаторите под надслов „Великое русское слово” организират от руски клуб “Встреча”, народно читалище “Миньор 2005” и клуб “Приятели на Русия”, научи за Zapadno.com.

Целите на конкурса са: да повиши интереса на младото поколение към изучаване на руски език и руска култура, да възпита на патриотизъм и любов към Родината, да повиши на интереса на учениците от Перник и региона към произведенията на руски поети и писатели и да съдейства за развитие на творческите способности сред децата.

Конкурсът е посветен на великите руски поети Михаил Лермонтов, Марина Цветаева и детските – Самуил Маршак и Корней Чуковски. Събитието е под патронажа на Федерацията „Съюз на съотечествениците”, споделят още организаторите. Участие могат да вземат всички деца от Перник и региона на възраст между 10 и 18 години. Участниците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – от 10 до 14 години и от 14 до 18 години.

Голямата награда е екскурзия в Москва или Санкт Петербург по програма „Здравствуй, Россия”. Тя е за първо място в детския конкурс. Предвидени са второ и трето място, а всички, които участват ще получат диплом.

Събитието ще се проведе през месец март.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...