Първият детски конкурс на рецитаторите ще награди млад писател от пернишко с екскурзия до Русия

Първи детски конкурс на рецитаторите под надслов „Великое русское слово” организират от руски клуб “Встреча”, народно читалище “Миньор 2005” и клуб “Приятели на Русия”, научи за Zapadno.com.

Целите на конкурса са: да повиши интереса на младото поколение към изучаване на руски език и руска култура, да възпита на патриотизъм и любов към Родината, да повиши на интереса на учениците от Перник и региона към произведенията на руски поети и писатели и да съдейства за развитие на творческите способности сред децата.

Конкурсът е посветен на великите руски поети Михаил Лермонтов, Марина Цветаева и детските – Самуил Маршак и Корней Чуковски. Събитието е под патронажа на Федерацията „Съюз на съотечествениците”, споделят още организаторите. Участие могат да вземат всички деца от Перник и региона на възраст между 10 и 18 години. Участниците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – от 10 до 14 години и от 14 до 18 години.

Голямата награда е екскурзия в Москва или Санкт Петербург по програма „Здравствуй, Россия”. Тя е за първо място в детския конкурс. Предвидени са второ и трето място, а всички, които участват ще получат диплом.

Събитието ще се проведе през месец март.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...