Ученици от СУ “Гео Милев” в Трън направиха презентации, плакат и постер за 638-годишния дъб от село Насалевци

Ученици от трънското училище “Гео Милев” представиха презентации свързани с 638-годишния дъб, който расте в село Насалевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Презентациите на ученичките от 11 клас Красимира Кирилова и Йоана Стойчева бяха представени в читалище “Гюрга Пинджурова”. Сред официалните гости беше директорът на “Социални грижи” в Трън Катя Божидарова и жители от село Насалевци. Ученици и няколко учителки от школото също бяха сред публиката в една от залите на читалището.

От днес до края на месец февруари ще продължи гласуването за “Европейско дърво за 2017 година”. В конкурса участва и вековният дъб от трънското село Насалевци, който расте до външната стена на църквата „Рождество Богородично“. Дъбът е удостоен с титлата „Дърво с корен“ за 2016 година. Титлата си получава по време на официалната церемония по награждаването, организирана от фондация „ЕкоОбщност“. Този факт също беше включен в една от презентациите на учениците.

Двама ученика посрещаха гостите с информационни листчета, на които е записан линк към сайта за гласуване за Европейско дърво на годината. На листчетата децата рисуваха усмивки. В конкурса са записани още 15 вековни дървета от Стария континент.

Шестокласници от училището направили плакат на вековния дъб от Насалевци, който е закачен на входа на учебното заведение. Единадесетокласничката Красимира Кирилова освен презентация е направила и постер на 638-годишното дърво. Постерът ще бъде разлепен в трънското училище.

След края на представянето на презентациите бяха връчени грамоти на шестокласниците и единадесетокласниците взели участие.

“Много добри са ми впечатленията от презентациите. Децата работят с желание и добре се представят.”, каза Сашка Иванова, жител от село Насалевци и класен ръководител на 12 клас в училището.

Тази събота, 4 февруари механа „Гергана“ в село Насалевци ще бъде изпълнена с трънчани, които живеят в София, Перник, Трън и селата. Хората ще отпразнуват титлата “Дърво с корен” за 2016 година на вековния дъб.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...