Ученици от СУ “Гео Милев” в Трън направиха презентации, плакат и постер за 638-годишния дъб от село Насалевци

Ученици от трънското училище “Гео Милев” представиха презентации свързани с 638-годишния дъб, който расте в село Насалевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Презентациите на ученичките от 11 клас Красимира Кирилова и Йоана Стойчева бяха представени в читалище “Гюрга Пинджурова”. Сред официалните гости беше директорът на “Социални грижи” в Трън Катя Божидарова и жители от село Насалевци. Ученици и няколко учителки от школото също бяха сред публиката в една от залите на читалището.

От днес до края на месец февруари ще продължи гласуването за “Европейско дърво за 2017 година”. В конкурса участва и вековният дъб от трънското село Насалевци, който расте до външната стена на църквата „Рождество Богородично“. Дъбът е удостоен с титлата „Дърво с корен“ за 2016 година. Титлата си получава по време на официалната церемония по награждаването, организирана от фондация „ЕкоОбщност“. Този факт също беше включен в една от презентациите на учениците.

Двама ученика посрещаха гостите с информационни листчета, на които е записан линк към сайта за гласуване за Европейско дърво на годината. На листчетата децата рисуваха усмивки. В конкурса са записани още 15 вековни дървета от Стария континент.

Шестокласници от училището направили плакат на вековния дъб от Насалевци, който е закачен на входа на учебното заведение. Единадесетокласничката Красимира Кирилова освен презентация е направила и постер на 638-годишното дърво. Постерът ще бъде разлепен в трънското училище.

След края на представянето на презентациите бяха връчени грамоти на шестокласниците и единадесетокласниците взели участие.

“Много добри са ми впечатленията от презентациите. Децата работят с желание и добре се представят.”, каза Сашка Иванова, жител от село Насалевци и класен ръководител на 12 клас в училището.

Тази събота, 4 февруари механа „Гергана“ в село Насалевци ще бъде изпълнена с трънчани, които живеят в София, Перник, Трън и селата. Хората ще отпразнуват титлата “Дърво с корен” за 2016 година на вековния дъб.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...