Голяма част от българите дават висока оценка на президента Румен Радев за първите 10 дни от управлението му

Висока оценка дават българите на първите 10 дни от встъпването в длъжност на президента Румен Радев, съобщи БНР

79% от хората оценяват положително началото на мандата му, сочи експресно телефонно проучване на агенция “Галъп интернешънъл”. Три четвърти от запитаните одобряват и избора на проф. Огнян Герджиков за премиер.

Почти 60 на сто от българите възприемат проф. Герджиков като независим от конкретна партия. В същото време първото международно посещение на новият ни държавен глава в Брюксел и срещите му слагат край в съзнанието на 3/4 от българските избиратели на спекулативните твърдения по отношение на геополитическите му намерения, казват от “Галъп интернешънъл”.
Според агенцията оценката на управлението на ГЕРБ по време на двата незавършени мандата е полярна. 35 процента отчитат напредък в страната, но точно толкова избиратели са на обратното мнение. Сондажът на “Галъп интернешънъл” регистрира висока степен на поляризация на общественото мнение по отношение на едно бъдещо управленско мнозинство след 26-и март. “Обединените патриоти” са най-приеманият участник в следващата изпълнителна власт. Проучването е възложено, проведено и финансирано от “Галъп интернешънъл” вчера и днес.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...