Голяма част от българите дават висока оценка на президента Румен Радев за първите 10 дни от управлението му

Висока оценка дават българите на първите 10 дни от встъпването в длъжност на президента Румен Радев, съобщи БНР

79% от хората оценяват положително началото на мандата му, сочи експресно телефонно проучване на агенция “Галъп интернешънъл”. Три четвърти от запитаните одобряват и избора на проф. Огнян Герджиков за премиер.

Почти 60 на сто от българите възприемат проф. Герджиков като независим от конкретна партия. В същото време първото международно посещение на новият ни държавен глава в Брюксел и срещите му слагат край в съзнанието на 3/4 от българските избиратели на спекулативните твърдения по отношение на геополитическите му намерения, казват от “Галъп интернешънъл”.
Според агенцията оценката на управлението на ГЕРБ по време на двата незавършени мандата е полярна. 35 процента отчитат напредък в страната, но точно толкова избиратели са на обратното мнение. Сондажът на “Галъп интернешънъл” регистрира висока степен на поляризация на общественото мнение по отношение на едно бъдещо управленско мнозинство след 26-и март. “Обединените патриоти” са най-приеманият участник в следващата изпълнителна власт. Проучването е възложено, проведено и финансирано от “Галъп интернешънъл” вчера и днес.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...