Полагат нов асфалт, подобряват отводняването и укрепват проблемни пътни участъци в отсечката Перник-Брезник-Трън

Няколко проблемни пътни участъка от път II-63 в отсечката Перник-Брезник-Трън ще бъдат ремонтирани. Работата по шосето ще започне в началото на строителния сезон, предаде репортер на Zapadno.com.

През лятото на 2011 година бившият министър-председател Бойко Борисов и тогавашният регионален министър Росен Плевнелиев откриха рехабилитираната пътна отсечка Перник-Мещица-Брезник с дължина 12 километра. Няколко години след обновяването на пътя се образуваха проблемни участъци.

На няколко места по асфалтовата настилка на пътя са се образували неравности и пропадания, които с времето се увеличават и нарастват. Проблемните участъци са между края на пернишкото село Мещица (след крайната табела на населеното място) и ЖП моста, преди отбивката за селата Расник и Радуй, между отбивката за брезнишкото село Бабица и началото на град Брезник (до началната табела на населеното място) и след края на град Брезник (след крайната табела на населеното място). В района между края на село Мещица и ЖП моста, до пътя се е образувало блато и канал.

В посока Трън се е образувало пропадане в продължение на няколко десетки метра. Пропадането е в част от едната пътна лента.

Zapadno.com се свърза с Агенция “Пътна инфраструктура”, за да разбере дали ще бъдат предприети мерки по ремонтирани на участъците. Ето какво отговориха за читателите ни от пресцентъра на АПИ:

В началото на строителния сезон е предвидено да бъдат извършени локални ремонти на второкласния път ІІ-63 Перник – Брезник. В края на миналата година експерти на Института по пътища и мостове към АПИ извършиха оглед на отсечката и въз основа на техните указания ще бъдат предприети ремонтни дейности. В участъка след с. Мещица, където има напречни неравности на настилката, отсечката ще бъде фрезована, ще се положи нов асфалт и ще се подобри отводняването. Локални ремонти ще бъдат изпълнени и в участъка преди гр. Брезник при разклона за с. Бабица.

Пропадането на пътя след гр. Брезник в посока гр. Трън е вследствие на подпочвени води. След подобряване на метеорологичните условия в този участък също ще бъде извършен ремонт с цел осигуряване безопасност на движението.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...