Справка в Агенцията по обществени поръчки: Храната на социалните заведения в Трън струва 96 000 лева

Храната в шестте социални заведения в град Трън струва 96 хиляди лева с ДДС. Това установи справка от Агенцията по обществени поръчки. Сумата обявена от Агенцията е без ДДС и е 80 хиляди лева, видя Zapadno.com.

Доставката на хранителни продукти ще се извършва след предварителна заявка в зависимост от нуждите на социалните заведения разположени на територията на общината. В Трън са разположени три центъра за настаняване от семеен тип обединени в Социални услуги от резидентен тип, Домашен социален патронаж, Център за ранна интервенция на уврежданията и детска градина “Ален мак”.

Според клауза в обществената поръчка доставяните хранителни продукти трябва да отговарят на изискванията на Закона за храните и всички други санитарни, ветеринарно-санитарни хигиенни и други норми, установени от действащото законодателство в Република Българя.

Хранителните продукти се делят на: хляб, и хлебни изделия, мелничарски продукти, нишесте, нишестени изделия и тестени изделия; мляко и млечни продукти; месо и месни продукти; плодове и зеленчуци; захар и захарни изделия; риба, животински и растителни масла, яйца, хранителни подправки и сосове; детски храни. Подробният списък на храните са включени в отделна страница от документацията.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...