Мещичани блокираха пътя Брезник-Перник: Разтапяме сняг на печките си, за да се мием! Брезничани-шофьори: Подкрепяме блокадата – ВИДЕО

Десетки жители на пернишкото село Мещица блокираха пътя Брезник-Перник тази сутрин, предаде репортер на Zapadno.com.

Хората са недоволни от липсата на вода в голяма част от населеното място. Проблемът е от края на месец декември, 2016 година. Кметът на Мещица Деян Станимиров също беше сред недоволните хора. Той подкрепя протеста на местното население и  каза, че също е потърпевш от безводието.

“Проблемът е от 23 декември, миналата година. Тогава се появи авария във водопроводната мрежа от язовир “Студена”. Чакахме аварията да бъде отстранена и да се пусне помощната вода от “Радина чешма” към Мещица, но това не се случи и до ден днешен.”, каза пред Zapadno.com кметът Станимиров.

Единствено ниските части на селото, около центъра имат вода. В къщите без вода хората се оправят с пълнене на туби от чешмата в центъра на селото или топят сняг на печките си.

На блокадата присъстваха представители на ВиК-Перник. Росен Паскалев от водопреносното дружество каза, че се работи по отстраняване на проблема. Снегонавявания пречели на по-бързото пускане на водата. Аварията е възникнала в труднодостъпна местност.

Няколко брезничани попаднали с автомобилите си в блокадата изразиха подкрепа и съпричастност към мещичани. Други шофьори пък бяха недоволни от създалата се ситуация и се отправиха по обходния път Брезник-Батановци-Перник.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ БЛОКАДАТА НА ПЪТЯ:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...