Мещичани блокираха пътя Брезник-Перник: Разтапяме сняг на печките си, за да се мием! Брезничани-шофьори: Подкрепяме блокадата – ВИДЕО

Десетки жители на пернишкото село Мещица блокираха пътя Брезник-Перник тази сутрин, предаде репортер на Zapadno.com.

Хората са недоволни от липсата на вода в голяма част от населеното място. Проблемът е от края на месец декември, 2016 година. Кметът на Мещица Деян Станимиров също беше сред недоволните хора. Той подкрепя протеста на местното население и  каза, че също е потърпевш от безводието.

“Проблемът е от 23 декември, миналата година. Тогава се появи авария във водопроводната мрежа от язовир “Студена”. Чакахме аварията да бъде отстранена и да се пусне помощната вода от “Радина чешма” към Мещица, но това не се случи и до ден днешен.”, каза пред Zapadno.com кметът Станимиров.

Единствено ниските части на селото, около центъра имат вода. В къщите без вода хората се оправят с пълнене на туби от чешмата в центъра на селото или топят сняг на печките си.

На блокадата присъстваха представители на ВиК-Перник. Росен Паскалев от водопреносното дружество каза, че се работи по отстраняване на проблема. Снегонавявания пречели на по-бързото пускане на водата. Аварията е възникнала в труднодостъпна местност.

Няколко брезничани попаднали с автомобилите си в блокадата изразиха подкрепа и съпричастност към мещичани. Други шофьори пък бяха недоволни от създалата се ситуация и се отправиха по обходния път Брезник-Батановци-Перник.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ БЛОКАДАТА НА ПЪТЯ:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...