Баницата за власт започва да се пече: От ГЕРБ обещават 1500 лв. заплата, БСП ще “рестартират” АЕЦ “Белене”, а В. Марешки иска да вкара депутати в затвора

Сезонът на големите предизборни обещания започна: месец и половина преди вота партиите започнаха да агитират как ще се подобри животът ни, ако гласуваме за тях. Обещанията започнаха да валят още преди седмица, но днес чухме някои от най-авангардните, съобщи БТВ.

Офертата на ГЕРБ – средна заплата от 1500 лв., минимална – 650 лв., а също – двойно увеличение на учителските възнаграждения. Хората на Борисов ще се борят с корупцията по високите етажи и ще премахнат напълно депутатския имунитет.

От БСП обещават да въведат двойно по-висок данък за хората с доходи над 10 хил. лв. И още – създаване на фонд „Индустрия” с 500 млн. лв. капитал; „рестартиране” на АЕЦ „Белене” и други енергийни проекти; премахване на такса „сградна инсталация” за парното и две години нулев данък за младите предприемачи.

Партия „Воля” на Веселин Марешки също изненада с нестандартни идеи – например депутатите измамници да живеят в лагер с мизерни пенсии и да бъдат заклеймени от църквата. Всички досегашни депутати пък да не могат да са в  парламента. Друго предложение: младите семейства да получават по 1000 лева за всяко дете – но само до третото; както и по-евтини жилища за младите хора, а също – и безлихвени заеми

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...