Фейсбук група организира онлайн благотворителен базар в помощ на 3-годишно българче, страдащо от коварна болест

На 26 октомври, 2016 година малкият Никола от Нови Искър навърши 3 годинки. Месец по-късно му бе поставена тежката диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Сумата, която е нужна на Никола, за да живее, по първоначални оферти на клиники от Турция и Германия е 60 000 евро.

В интернет е създадена Фейсбук група за онлайн благотворителен базар в помощ на малкия Никола. Целта на групата е да се продават и купуват играчки, дрехи, сувенири, бижута и всичко, което може да се продаде. Всеки може да продаде своята вещ, като цялата сума трябва да отива за текущата кампания. Не се допускат търгове с търговска цел (печалба на търговеца). Допускат се продажбата на артикули без търг (с фиксирана цена) стига това да бъде изрично опоменато, споделят организаторите. 

“Качвайте Вашата вещ с начална цена (ако имате претенции каква да бъде тя) и крайна дата за приключване на търга. След приключване на търга, спечелилия, който е дал най – висока сума, качва в поста платежно с преведената по дарителската сметка сума, с която го е спечелил. (правим това за Ваше улеснение, да не се получават ситуации с непотърсени пратки). Тогава “продавачът” праща “стоката” на “купувача”. Когато носите артикула в офис на Еконт го изпращате без наложен платеж. Ако решите все пак да пратите с наложен платеж (това е за Ваша отговорност) посочвате банковата сметка, по която в момента се събират средства. И след това представяте отново платежното в групата. Доставката е за Ваша сметка или за сметка на получателя (това се споразумявате помежду си). Молим ви да обявявате крайно време на търговете си или крайна сума, за която веднага бихте продали “стоката” си. Например: “Начална сума 10лв. Край на търга- 12 часа след последната предложена оферта ИЛИ 30лв и е ВАШЕ без наддаване” (Сумите са примерни).”, пише в информацията на благотворителната група, която може да откриете като натиснете тук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...