РИОСВ-Перник призовава да се гласува за вековния дъб от село Насалевци в конкурса “Дърво на годината”

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Перник призовава да се гласува в международния конкурс “Дърво на годината 2017” за вековния дъб от трънското село Насалевци, видя Zapadno.com.

В съобщение публикувано на интернет страницата на инспекцията са добавени кратка информация за 638-годишния дъб и линк за гласуването в конкурса. Ето какво гласи съобщението от РИОСВ-Перник:

На 01.01.2017 г. стартира гласуването в конкурса „Европейско дърво на годината“. Европейският конкурс е финалния кръг от състезанието, в който участват победителите от националните надпревари. Българският финалист в тазгодишната надпревара е Вековния дъб край църквата в с. Насалевци община Трън. Дървото е защитено и е на възраст над 600 години. Вековният дъб от село Насалевци ще се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международния конкурс. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

РИОСВ-Перник Ви приканва да дадете своя глас за българския претендент на посочения линк:

http://www.treeoftheyear.org/ETY-2/Uvod.aspx?lang=bg-BG

Днес механа „Гергана“ в село Насалевци ще бъде изпълнена с трънчани, които живеят в София, Перник, Трън и селата. Хората ще отпразнуват титлата „Дърво с корен“ за 2016 година на вековния дъб.

Снимка: Людмила Гюрова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...