РИОСВ-Перник призовава да се гласува за вековния дъб от село Насалевци в конкурса “Дърво на годината”

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Перник призовава да се гласува в международния конкурс “Дърво на годината 2017” за вековния дъб от трънското село Насалевци, видя Zapadno.com.

В съобщение публикувано на интернет страницата на инспекцията са добавени кратка информация за 638-годишния дъб и линк за гласуването в конкурса. Ето какво гласи съобщението от РИОСВ-Перник:

На 01.01.2017 г. стартира гласуването в конкурса „Европейско дърво на годината“. Европейският конкурс е финалния кръг от състезанието, в който участват победителите от националните надпревари. Българският финалист в тазгодишната надпревара е Вековния дъб край църквата в с. Насалевци община Трън. Дървото е защитено и е на възраст над 600 години. Вековният дъб от село Насалевци ще се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международния конкурс. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

РИОСВ-Перник Ви приканва да дадете своя глас за българския претендент на посочения линк:

http://www.treeoftheyear.org/ETY-2/Uvod.aspx?lang=bg-BG

Днес механа „Гергана“ в село Насалевци ще бъде изпълнена с трънчани, които живеят в София, Перник, Трън и селата. Хората ще отпразнуват титлата „Дърво с корен“ за 2016 година на вековния дъб.

Снимка: Людмила Гюрова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...