Брезничани и трънчани създават нови приятелства докато тренират зумба, ръководителят на танците иска да обедини хората от двете общини

Над 50 жители на Брезник и Трън взимат участие в курсовете по зумба, които Адриана Иванова води, предаде репортер на Zapadno.com.

Курсовете по зумба се провеждат два пъти седмично в градовете Брезник и Трън. Групата от Брезник съществува от 3 години и наброява 15-20 човека. Трънската група наброява около 30 човека и съществува от лятото на 2016 година.

Танците по зумба в Брезник се провеждат в хореографската зала на читалище “Просвещение-1870”. Обичащите зумба трънчани се събират в новата спортна зала в града, а допреди няколко месеца тренирали в старата спортна зала.

“Там доста се събират хора, още в началото и няма спад в групите.”, сподели Адриана Иванова за групата по зумба в Трън.

Наблюденията и за групата в Брезник са, че децата са по-непостоянни сравнение с възрастните.

“Някак си става веселба, в такъв смисъл, че като се съберат много хора и става забавно. Много приятелства станаха в групите. Аз гледам да ги обединявам групите за партита. Искам да обединя Брезник с Трън.”, каза още ръководителят на танците по зумба.

Освен двете групи Адриана Иванова води курсове и в Божурище и Горна Малина. Допреди няколко години тя е също е била от учащите се, но решила да предаде магията на зумбата и на други хора.

“И двете групи са много добри. Те са си много тренирани като общност и спорта им е много развит.”, са наблюденията и за групите в Брезник и Трън.

Зумба е най-ефективната, иновативна и емоционална тренировка, предназначена за всички – тя е забавна, лесна, различна и ефективна. Освен това зумбата е курс по фитнес танци, който включва латино и международна музика. Танцови движения, създаващи динамична, вълнуваща, ободряваща и ефективна фитнес система.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...