Брезничани и трънчани създават нови приятелства докато тренират зумба, ръководителят на танците иска да обедини хората от двете общини

Над 50 жители на Брезник и Трън взимат участие в курсовете по зумба, които Адриана Иванова води, предаде репортер на Zapadno.com.

Курсовете по зумба се провеждат два пъти седмично в градовете Брезник и Трън. Групата от Брезник съществува от 3 години и наброява 15-20 човека. Трънската група наброява около 30 човека и съществува от лятото на 2016 година.

Танците по зумба в Брезник се провеждат в хореографската зала на читалище “Просвещение-1870”. Обичащите зумба трънчани се събират в новата спортна зала в града, а допреди няколко месеца тренирали в старата спортна зала.

“Там доста се събират хора, още в началото и няма спад в групите.”, сподели Адриана Иванова за групата по зумба в Трън.

Наблюденията и за групата в Брезник са, че децата са по-непостоянни сравнение с възрастните.

“Някак си става веселба, в такъв смисъл, че като се съберат много хора и става забавно. Много приятелства станаха в групите. Аз гледам да ги обединявам групите за партита. Искам да обединя Брезник с Трън.”, каза още ръководителят на танците по зумба.

Освен двете групи Адриана Иванова води курсове и в Божурище и Горна Малина. Допреди няколко години тя е също е била от учащите се, но решила да предаде магията на зумбата и на други хора.

“И двете групи са много добри. Те са си много тренирани като общност и спорта им е много развит.”, са наблюденията и за групите в Брезник и Трън.

Зумба е най-ефективната, иновативна и емоционална тренировка, предназначена за всички – тя е забавна, лесна, различна и ефективна. Освен това зумбата е курс по фитнес танци, който включва латино и международна музика. Танцови движения, създаващи динамична, вълнуваща, ободряваща и ефективна фитнес система.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...