Кметът на Община Божурище Георги Димов стана председател на Местна инициативна група Трън-Брезник-Божурище

На 3-ти февруари в Заседателната зала на Общинска администрация – град Трън, се проведе учредителното събрание за създаване на Местна инициативна група (МИГ) Трън-Брезник-Божурище по мярка 19, пише сайта EspressoNews.

В дневния ред на събранието бяха включени четири точки, както следва  – вземане на решение за учредяване на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Трън – Брезник – Божурище”, приемане на Устав на сдружението, избор на Колективен управителен орган на сдружението, както и избор на Контролен съвет. По време на Общото събрание бе избран Председател на сдружението. Доверие бе гласувано на кмета на община Божурище – Георги Димов, който ще поеме поста на председател на Местната инициативна група.

Като колективен орган на сдружението, в събранието бяха включени представители на три сектора – публичния (в лицето на общините), частния – юридически лица и земеделски производители с регистрация и развиващи дейност на територията на една от трите общини и неправителствения сектор (НПО) – читалища, ловно-рибарски сдружения и други, съобщи сайта EspressoNews.

МИГ-ът е юридическо лице с нестопанска цел, което ще работи в обществена полза за прилагане на подхода „Водено от общностните местно развитие”/ВОМР/, като инструмент за участие на местните общности в решаване на важни социални, икономически и екологични проблеми. Основната му цел е да допринася за реализирането на местните инициативи от територията и на трите общини, водещи до развитие на селските райони.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...