Поставиха дарителски кутии в Брезник за набиране на средства за лечението на 3-годишния Никола, на когото му е поставена тежка диагноза

Кутии за дарения със зов за помощ за 3-годишния Никола бяха поставени в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Дарителските кутии са позиционирани в сградата на общината, търговски обекти и институции. Две от кутиите са мобилни. Предстои да бъдат поставени дарителски кутии и в град Перник, където всеки който желае ще може да се включи в благотворителната кампания за набиране на средства за лечение на 3-годишното българче. Благородни хора от София също са изявили желание да помогнат като поставят кутии на различни места в столицата.

Комисия, която ще следи и събира средствата от кампанията е назначена от общината със заповед подписана от кмета. 5 члена от различни институции съставят комисията, а целта е да не се злоупотребява с кампанията от недобросъвестни лица. Всяка дарителска кутия е поставена след съставяне на протокол и е запечатана за по-голяма сигурност.

Малкият Никола и майка му са от Нови Искър, а баща му е брезничанин. През месец ноември, 2016 година на детето е поставена диагнозата обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Сумата, която е нужна на Никола, за да живее, по първоначални оферти на клиники от Турция и Германия е 60 000 евро.

Във фейсбук е създадена групата “Благотворителен базар за малкия Никола”, чиято цел е също да помогне за набирането на средства за лечението на детето. Фейсбук групата може да откриете като натиснете тук.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...