Спортната зала на Трън, в която са играели величията Пламен Константинов и Радостин Стойчев има нужда от основен ремонт – ВИДЕО + СНИМКИ

Спортната зала в Трън се нуждае от основен ремонт. Допреди повече от година в нея са се провеждали волейболни мачове, тренировки на ФК “Ерма” и футболни срещи на учениците от града. Част от препятствията, с които спортистите на Трън са се сблъсквали са дупки в пода, течове от покрива, пролуки между прозорците и стените, липсващо осветление, рушащи се стени и редица други проблеми в старата зала, предаде репортер на Zapadno.com.

Спортната зала на Трън, която се намира в района на града е построена през 1978 година. Седалките, на които са се посрещали и гости, когато е имало домакински мачове не са подменяни от построяването на залата. Част от тях са счупени и заменени с дървени столове. Залата се отоплява с две печки – на дърва и на нафта, но едната към момента е развалена. През студените месеци топлината от печките не е достатъчна, за да затопли огромното пространство. Освен това през пролуки между прозорците и стените студът нахлува и възпрепятства дори малкото топло да се задържи в нея.

В съблекалните, баните и тоалетните също има нужда от цялостен ремонт. Стар калорифер от времето на Соц-а служи за отопляване на съблекалнята. По пода в банята са поставени дървени решетки, но само един е работещият душ.

В средата на 90-те години вече несъществуващия волейболен отбор “Балканкар” (Трън) е играл в професионалната лига. Тимът е посрещал големи имена в спортната зала в града.

“Тука беше отбора на “Балканкар” в “А” група и играеше европейските турнири. Тука са се къпали Пламен Константинов, Евгени Иванов-Пушката и ред други величия във волейбола. Тука е бил и Радостин Стойчев.”, разказа треньорът на волейболен клуб “Ерма-96” Димитър Димитров.

“Волейболът в Трън като развитие е започнал през 60-те години. От 72-73-а играхме в групите, “Б” група. Тук са идвали на подготовка националния отбор и Димитър Златанов”, допълни още Димитър Димитров.

Спортната зала е държавна собственост, но се стопанисва от Община Трън. Спонсори, които да помогнат за ремонт на залата в Трън също няма. Сумата, която е необходима за реновирането на сградата е около 500 хиляди лева. Тази година ще бъдат отпуснати пари от бюджета на общината, но те няма да са достатъчни за така жадувания ремонт, смята Димитър Димитров.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУРА НА ZAPADNO.COM В РАЗПАДАЩАТА СЕ СПОРТНА ЗАЛА НА ТРЪН:

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СПОРТНАТА ЗАЛА:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...