Вижте как общинските съветници на Трън решиха да се проведе местен референдум за добив на злато – ВИДЕО

Общинските съветници на Трън единодушно решиха да се проведе местен референдум за това дали да се одобри или не инвестиционното намерение за добив на злато в района. Това се случи на сесия, която се проведе днес в заседателната зала на Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Дневният ред на заседанието беше съставен от една точка –  провеждане на местен референдум във връзка с уведомлението за инвестиционно предложение за добив на златосъдържащи руди от находище „Трън“.

Всичките 11 общински съветници гласуваха със „за“ провеждането на местен референдум.

Преди началото на гласуването няколко общински съветници се изказаха по темата. Общинският съветник Олег Тодоров беше категоричен, че сега местното население ще реши съдбата на златодобива в Трън.

В залата присъстваха представители на фирма „Евромакс Сървисиз“ ЕООД, на която е инвестиционното намерение и представители на сдружение „Трън“, които пък са противници да се добива злато в района. След края на сесията противниците на златодобива аплодираха решението на общинските съветници.

Предложението за провеждане на местен референдум е на кмета на Община Трън Станислав Николов. Още на първата сесия на общинския съвет, която се състоя на 19 януари предложението беше в дневния ред, но общинските съветници отложиха гласуването му. Целта беше референдумът да съвпадне с датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори, за да се спестят средства.

Провеждането на местния референдум ще бъде на 26 март, 2017 година, когато ще се проведат парламентарните избори.

Вижте как протече сесията във видеото, което Zapadno.com засне:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...