Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова: Местната инициативна група ще е в полза на предприемчивите хора

Местната инициативна група Трън-Брезник-Божурище е изцяло отворена към жителите на тези общини, защото в управителния и съвет влизат техни представители. Заместник кметът на община Трън например – Цветислава Цветкова – смята, че в полза на хората е удобството да представят проектните си намерения на място, в града, където живеят, без да се налага да пътуват до областния център, предаде телевизия “Кракра“.

“Тази инициативна група има за цел да бъде изготвена стратегия, с която вече да се кандидатства на следващ етап по мярка 19.2 за отпускане на финансови средства с цел кандидатстване на общините и на хора от всички три общини по различни проекти.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

9-членен е състава на управителния съвет на Местна инициативна група Трън-Брезник-Божурище. За председател е избран кметът на Община Божурище Георги Димов. Предстои да се приеме стратегия, която да се внесе за одобрение в Министерство на земеделието и храните.

Местни бизнесмени, административните институции и предприемачи могат да се възползват от възможностите, които Местната инициативна група предоставя.

“Община Трън, земеделски производители и фирми могат да кандидатстват по различни проекти. Могат да бъдат изградени къщи за гости за туризъм на територията на общината. Община Трън пък може да подобри своята инфраструктура с различни проекти.”, допълни още пред телевизия “Кракра” зам. кметът Цветислава Цветкова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...