Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова: Местната инициативна група ще е в полза на предприемчивите хора

Местната инициативна група Трън-Брезник-Божурище е изцяло отворена към жителите на тези общини, защото в управителния и съвет влизат техни представители. Заместник кметът на община Трън например – Цветислава Цветкова – смята, че в полза на хората е удобството да представят проектните си намерения на място, в града, където живеят, без да се налага да пътуват до областния център, предаде телевизия “Кракра“.

“Тази инициативна група има за цел да бъде изготвена стратегия, с която вече да се кандидатства на следващ етап по мярка 19.2 за отпускане на финансови средства с цел кандидатстване на общините и на хора от всички три общини по различни проекти.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

9-членен е състава на управителния съвет на Местна инициативна група Трън-Брезник-Божурище. За председател е избран кметът на Община Божурище Георги Димов. Предстои да се приеме стратегия, която да се внесе за одобрение в Министерство на земеделието и храните.

Местни бизнесмени, административните институции и предприемачи могат да се възползват от възможностите, които Местната инициативна група предоставя.

“Община Трън, земеделски производители и фирми могат да кандидатстват по различни проекти. Могат да бъдат изградени къщи за гости за туризъм на територията на общината. Община Трън пък може да подобри своята инфраструктура с различни проекти.”, допълни още пред телевизия “Кракра” зам. кметът Цветислава Цветкова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...