Председателят на Общински съвет-Трън д-р В. Шишкова: Референдумът ще струва не повече от 40 хиляди лева и Общината може да си го позволи

Общинският съвет в Трън ще решава днес дали да се проведе местен референдум относно инвестиционните намерения за добив на злато в района, предизвикали разнопосочни реакции сред граждани и експерти. Председателят на Общинския съвет д-р Веселина Шишкова прогнозира пред БНР, че предложението за референдум ще бъде подкрепено от общинските съветници, защото смятат, че местната общност трябва да каже своята дума, а напрежението през последните седмици е доста голямо.

Референдумът ще струва не повече от 40 хиляди лева и Общината може да си го позволи, уточни Шишкова.

По закон кметът трябва да се ангажира с информационната кампания и отпечатването на информационен лист, както и да осигури безвъзмездно помещения за провеждането на беседи и дискусии по алтернативните позиции, допълни тя.

В Трън има местна гражданска инициатива за запазването на Трън като екологично чист район, има и местен комитет “Трънчани за бъдеще на Трънския край”, които ще сблъскат тезите си по време на информационната кампания.

Въпросът за референдума е формулиран така: “Съгласни ли сте в общинския план за развитие за следващия период да не бъде включван добив на полезни изкопаеми”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...