Благотворителен базар в читалище “Просвещение-1870” съюзява брезничани в каузата за помощ на 3-годишния Никола

Брезничани организират благотворителен базар, чрез който ще помогнат за набирането на средства за лечението на 3-годишния Никола от Нови Искър, научи Zapadno.com.

На 17 февруари, от 18 часа в сградата на читалище “Просвещение-1870” ще бъде организиран благотворителен базар. За събитието е създадено специално събитие във Фейсбук, което е озаглавено “Благотворителен базар за Никола в Брезник“. Базарът ще продължи до 19 февруари, включително.

“Идеята е всеки да донесе по нещо, което не му е потребно, но би било потребно на някой друг. Да направим базар и да съберем пари. Тези които нямат какво да донесат, нека заповядат, за да си купят нещо и да помогнат на каузата.”, пишат инициаторите на Фейсбук събитието за базара.

Преди дни бяха поставени в Брезник дарителски кутии в помощ на момчето. Те са позиционирани в сградата на общината, търговски обекти и институции.

На 26 октомври, 2016 година малкият Никола от Нови Искър навърши 3 годинки. Месец по-късно му бе поставена тежката диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър.

Всеки, който има желание и възможност да му помогне, може да го направи като направи дарение по следната банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG91RZBB91551002927703

BIC:RZBBBGSF

Титуляр е майката на малкия Никола- Цветелина Петкова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...