Благотворителен базар в читалище “Просвещение-1870” съюзява брезничани в каузата за помощ на 3-годишния Никола

Брезничани организират благотворителен базар, чрез който ще помогнат за набирането на средства за лечението на 3-годишния Никола от Нови Искър, научи Zapadno.com.

На 17 февруари, от 18 часа в сградата на читалище “Просвещение-1870” ще бъде организиран благотворителен базар. За събитието е създадено специално събитие във Фейсбук, което е озаглавено “Благотворителен базар за Никола в Брезник“. Базарът ще продължи до 19 февруари, включително.

“Идеята е всеки да донесе по нещо, което не му е потребно, но би било потребно на някой друг. Да направим базар и да съберем пари. Тези които нямат какво да донесат, нека заповядат, за да си купят нещо и да помогнат на каузата.”, пишат инициаторите на Фейсбук събитието за базара.

Преди дни бяха поставени в Брезник дарителски кутии в помощ на момчето. Те са позиционирани в сградата на общината, търговски обекти и институции.

На 26 октомври, 2016 година малкият Никола от Нови Искър навърши 3 годинки. Месец по-късно му бе поставена тежката диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър.

Всеки, който има желание и възможност да му помогне, може да го направи като направи дарение по следната банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG91RZBB91551002927703

BIC:RZBBBGSF

Титуляр е майката на малкия Никола- Цветелина Петкова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...