Брезничанин дари 5 хиляди лева, а от общинския съвет на Брезник помогнаха с 500 лева за изографисване на храм “Свети Георги Победоносец”

Брезничанин дари 5 000 лева от собствения си джоб, за да подпомогне кампанията по набиране на средства за изографисване на храм “Свети Георги Победоносец”, предаде репортер на Zapadno.com.

Дарителят се занимава с успешен бизнес и обича града си. Преди около година брезничанинът дарил сумата, която е включена в благотворителната кампания за изографисване на храма.

Преди две години ентусиасти създали сдружението “Заедно за храма Св. Георги Победоносец”, на което основна цел е да помогне с набирането на пари за изографисване на църквата. За създаването на сдружението и рекламната кампания помогнал местен бизнесмен от Брезник. В началото на кампанията в пощенските кутии в град Брезник били пуснати диплянки за благотворителната инициатива. Освен това в почти всички търговски обекти били поставени кутии за дарения, на които е написана и банковата сметка, на която желаещите могат да преведат пари за инициативата.

Общинският съвет на Брезник също подпомогнал кампанията с 500 лева, които били остатък от бюджета, споделиха от сдружението пред Zapadno.com.

Около 180 000 лева ще струва изографисването на храма е експертната оценка. Сумата е непосилна нито за църковното настоятелство, нито за сдружението.

Храм-паметникът е бил ремонтирам с европейски средства, които не са били предназначени и за изографисването на вътрешността.

Ако и вие има възможност да помогнете за кампанията, може да го направите чрез банковата сметка:

Банкова сметка

Уни Кредит Булбанк АД

BIC UNCRBGSF

BG47UNCR 7000 1522 3897 80

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...