Брезничанин дари 5 хиляди лева, а от общинския съвет на Брезник помогнаха с 500 лева за изографисване на храм “Свети Георги Победоносец”

Брезничанин дари 5 000 лева от собствения си джоб, за да подпомогне кампанията по набиране на средства за изографисване на храм “Свети Георги Победоносец”, предаде репортер на Zapadno.com.

Дарителят се занимава с успешен бизнес и обича града си. Преди около година брезничанинът дарил сумата, която е включена в благотворителната кампания за изографисване на храма.

Преди две години ентусиасти създали сдружението “Заедно за храма Св. Георги Победоносец”, на което основна цел е да помогне с набирането на пари за изографисване на църквата. За създаването на сдружението и рекламната кампания помогнал местен бизнесмен от Брезник. В началото на кампанията в пощенските кутии в град Брезник били пуснати диплянки за благотворителната инициатива. Освен това в почти всички търговски обекти били поставени кутии за дарения, на които е написана и банковата сметка, на която желаещите могат да преведат пари за инициативата.

Общинският съвет на Брезник също подпомогнал кампанията с 500 лева, които били остатък от бюджета, споделиха от сдружението пред Zapadno.com.

Около 180 000 лева ще струва изографисването на храма е експертната оценка. Сумата е непосилна нито за църковното настоятелство, нито за сдружението.

Храм-паметникът е бил ремонтирам с европейски средства, които не са били предназначени и за изографисването на вътрешността.

Ако и вие има възможност да помогнете за кампанията, може да го направите чрез банковата сметка:

Банкова сметка

Уни Кредит Булбанк АД

BIC UNCRBGSF

BG47UNCR 7000 1522 3897 80

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...