Вижте къде ще са пунктовете на БЧК и кога ще се раздават хранителни продукти в Брезник и Трън през следващата седмица

От средата на месец февруари пунктовете на Българският Червен кръст в Брезник и Трън започват поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти, научи Zapadno.com.

Общо 300 000 са нуждаещите се български граждани, според данните. Раздаването за първи транш ще продължи поетапно до 31 март и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; спагети – 3,500 кг/7 пакета/; картофено пюре – 1,250 кг/5 пакета/; гювеч – 2,400 кг/3 кутии/; компот – 1,600 кг/2 кутии/; конфитюр – 2 кг. /2 кутии/; месна консерва – 1,800 кг /6 кутии/; захар – 8 кг ; вафли – 2 кг./4 кутии/. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта временни пунктове в общините, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Пунктът на БЧК в град Брезник се намира на улица “Андрей Михайлов” № 75 (в сградата на бившата гимназия по селско стопанство). Раздаването на хранителните продукти ще започне на 16 февруари и ще продължи до 10 март.

Пунктът на БЧК в град Трън се намира на улица “Петко Д. Петков” № 4. В крайграничния град раздаването на хранителни продукти ще се извърши в периода 15 февруари – 17 март.

Графикът за раздаване на хранителните помощи ще бъде изпълнен, ако захарта бъде получена до 1 февруари, съобщават още от БЧК-Перник. Раздаването на помощите ще се извърши в още 5 пункта в област Перник – 2 в град Перник, 1 в град Радомир, 1 в град Земен и 1 в село Ковачевци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...