Вижте къде ще са пунктовете на БЧК и кога ще се раздават хранителни продукти в Брезник и Трън през следващата седмица

От средата на месец февруари пунктовете на Българският Червен кръст в Брезник и Трън започват поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти, научи Zapadno.com.

Общо 300 000 са нуждаещите се български граждани, според данните. Раздаването за първи транш ще продължи поетапно до 31 март и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; спагети – 3,500 кг/7 пакета/; картофено пюре – 1,250 кг/5 пакета/; гювеч – 2,400 кг/3 кутии/; компот – 1,600 кг/2 кутии/; конфитюр – 2 кг. /2 кутии/; месна консерва – 1,800 кг /6 кутии/; захар – 8 кг ; вафли – 2 кг./4 кутии/. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта временни пунктове в общините, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Пунктът на БЧК в град Брезник се намира на улица “Андрей Михайлов” № 75 (в сградата на бившата гимназия по селско стопанство). Раздаването на хранителните продукти ще започне на 16 февруари и ще продължи до 10 март.

Пунктът на БЧК в град Трън се намира на улица “Петко Д. Петков” № 4. В крайграничния град раздаването на хранителни продукти ще се извърши в периода 15 февруари – 17 март.

Графикът за раздаване на хранителните помощи ще бъде изпълнен, ако захарта бъде получена до 1 февруари, съобщават още от БЧК-Перник. Раздаването на помощите ще се извърши в още 5 пункта в област Перник – 2 в град Перник, 1 в град Радомир, 1 в град Земен и 1 в село Ковачевци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...