Държавната администрация дава 1 милион лева за мониторинг на интегрирането на ромите

Администрацията на Министерския съвет обяви обществена поръчка за “разработване, тестване, внедряване на софтуерна платформа, чрез която да функционира система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г.”, предаде БГНЕС.

Стойността на мониторинговата система и на софтуера възлиза на 1 044 000 лв., с ДДС, а средствата са по европейската програма за развитие на човешките ресурси. Разходването на средствата, макар и по одобрен проект за ромска интеграция, е трудно обяснимо, тъй като мониторинг се извършва и в момента.

До 30 ноември 2017 г. Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет ще трябва да е въвел в експлоатация системата позволяваща извършването на мониторинг на дейностите по Стратегията за интеграция на ромите, приета с Решение на Народното събрание през 2012 г. В сумата от над 1 млн. лв. се включва, освен изработването на софтуера и на самата система, но така също и обучение на около 600 експерти, които да са ангажирани на централно и регионално ниво с интеграцията на ромите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...