Държавната администрация дава 1 милион лева за мониторинг на интегрирането на ромите

Администрацията на Министерския съвет обяви обществена поръчка за “разработване, тестване, внедряване на софтуерна платформа, чрез която да функционира система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г.”, предаде БГНЕС.

Стойността на мониторинговата система и на софтуера възлиза на 1 044 000 лв., с ДДС, а средствата са по европейската програма за развитие на човешките ресурси. Разходването на средствата, макар и по одобрен проект за ромска интеграция, е трудно обяснимо, тъй като мониторинг се извършва и в момента.

До 30 ноември 2017 г. Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет ще трябва да е въвел в експлоатация системата позволяваща извършването на мониторинг на дейностите по Стратегията за интеграция на ромите, приета с Решение на Народното събрание през 2012 г. В сумата от над 1 млн. лв. се включва, освен изработването на софтуера и на самата система, но така също и обучение на около 600 експерти, които да са ангажирани на централно и регионално ниво с интеграцията на ромите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...