Сурвакарските групи на селата Гигинци и Мещица се обединиха в каузата за 12-годишния Жоро и 3-годишния Никола

Сурвакарските групи на пернишкото село Мещица и брезнишкото село Гигинци се обединиха в благотворителната кауза за набиране на средства за леченията на 12-годишния Жоро и 3-годишния Никола, предаде репортер на Zapadno.com.

Двете групи обединили средствата си и събрали сума, която ще разделят на две за болните деца, за които се обединяват и други хора, институции и фирми от София, Нови Искър, Перник, Брезник и Трън.

Идеята за включването в инициативата на сурвакарските групи е на сурвакарите от село Мещица. Сурвакар от Мещица участвал преди няколко години към групата на село Гигинци. Той потърсил съдействие и от гигинската група. Те от своя страна откликнали без да се замислят. Така двете групи обединили средства в помощ на двете деца.

Апелът на сурвакарите от Мещица и Гигинци е и други сурвакарски групи, които могат да се включат в благотворителните инициативи за Никола и Жоро.

Припомняме, че 3-годишният Никола страда от обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. Детето е от град Нови Искър. Бащата е от Брезник, а майката от Нови Искър.

12-годишният Жоро е от Перник и страда от друга тежка болест. Единствената надежда за лечението му е в клиника в Турция.

Вчера 5-годишно дете от Перник също се включи в благотворителните кампании в помощ на двете деца. Повече информация прочетете като натиснете тук: Заедно можем повече! 5-годишно дете от Перник дари спестяванията си за двете деца, които съюзиха хората в региона – Никола и Жоро

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...