Сурвакарските групи на селата Гигинци и Мещица се обединиха в каузата за 12-годишния Жоро и 3-годишния Никола

Сурвакарските групи на пернишкото село Мещица и брезнишкото село Гигинци се обединиха в благотворителната кауза за набиране на средства за леченията на 12-годишния Жоро и 3-годишния Никола, предаде репортер на Zapadno.com.

Двете групи обединили средствата си и събрали сума, която ще разделят на две за болните деца, за които се обединяват и други хора, институции и фирми от София, Нови Искър, Перник, Брезник и Трън.

Идеята за включването в инициативата на сурвакарските групи е на сурвакарите от село Мещица. Сурвакар от Мещица участвал преди няколко години към групата на село Гигинци. Той потърсил съдействие и от гигинската група. Те от своя страна откликнали без да се замислят. Така двете групи обединили средства в помощ на двете деца.

Апелът на сурвакарите от Мещица и Гигинци е и други сурвакарски групи, които могат да се включат в благотворителните инициативи за Никола и Жоро.

Припомняме, че 3-годишният Никола страда от обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. Детето е от град Нови Искър. Бащата е от Брезник, а майката от Нови Искър.

12-годишният Жоро е от Перник и страда от друга тежка болест. Единствената надежда за лечението му е в клиника в Турция.

Вчера 5-годишно дете от Перник също се включи в благотворителните кампании в помощ на двете деца. Повече информация прочетете като натиснете тук: Заедно можем повече! 5-годишно дете от Перник дари спестяванията си за двете деца, които съюзиха хората в региона – Никола и Жоро

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...