Минната камара към протестиращите: Мината в Трън никога не е била уранова

Според директора на камарата сдружение „Трън“ разчита на максимата, че една лъжа, казана сто пъти, става истина.

„Сдружението подава информация, която не е адекватна, без дори да има право да подава тази информация от името на Общински съвет Трън“, казва инженер Иван Андреев в отворено писмо към активистите в Трън по повод съобщението им за предстоящия референдум.

„Мината в Трън е златна, никога не е била уранова мина. В нея винаги се е добивало злато и е затворена като златна мина“ – категоричен е Андреев като уточнява, че лично е проверил в регистрите на Министерството на енергетиката, което управлява природните богатства у нас.

„Няма заведен уран в баланса на запасите на Република България на това място. Няма. Това е. И колкото и да се иска на някого да не е така, фактът не може да се промени.“

Минната камара напомня, че мина „Злата“ е в учебниците по география като най-голямата златна мина в България, но сдружение „Трън“ разчитат на максимата, че една лъжа, казана сто пъти, става истина. Българската минно-геоложка камара е заинтересована страна от казуса за бъдещето на добива на полезни изкопаеми в община Трън. Но независимо дали има добив или не, в интерес на всички е местните жители на общината да не бъдат манипулирани.

„Бих искал да изразя категоричното си несъгласие с методите за подвеждане на общественото мнение“, подчертава инженер Андреев. Предстои информационна кампания с аргументи на двете страни. Хората трудно могат да проверят всяка информация и при решенията си се осланят на емоции. Според него не бива да се допускат неетични практики.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...