Водачът на листата на БСП в Перник Станислав Владимиров има корени в брезнишкото село Горни Романци

Областният координатор на БСП-Перник Станислав Владимиров, който беше ще води листата на партията-столетница на предстоящите парламентарни избори има корени в Брезнишко, предаде репортер на Zapadno.com.

Бабата на Станислав Владимиров е от село Горни Романци, община Брезник. Новината потвърди и самият той.

“Баба ми е от Горни Романци. Ходя един път в годината в селото. Горно Романци е китно и чисто селце, но няма хора. Като малък не съм седял много там.”, каза Станислав Владимиров за Zapadno.com.

В края на миналата седмица стана ясно, че местните структури на БСП са предложили областния си координатор Станислав Владимиров за водач на листата. В събота членовете на Националния съвет на партията приеха кандидатурата на Владимиров за водач в пернишката листа.

Дядото и бабата на Ненко Темелков, който е вуйчо на Станислав Владимиров също са от Горни Романци. За този факт доказват документи от семейните архиви. Според документите през 30-те години на 20-и век Сотир Тимев – дядо на Темелков по адрес се водил в село Горни Романци, Красавска община, Брезнишка околия, Софийска област, както и бабата Левтерка Сотирова. Сотир Тимев бил земеделец.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...