Водачът на листата на БСП в Перник Станислав Владимиров има корени в брезнишкото село Горни Романци

Областният координатор на БСП-Перник Станислав Владимиров, който беше ще води листата на партията-столетница на предстоящите парламентарни избори има корени в Брезнишко, предаде репортер на Zapadno.com.

Бабата на Станислав Владимиров е от село Горни Романци, община Брезник. Новината потвърди и самият той.

“Баба ми е от Горни Романци. Ходя един път в годината в селото. Горно Романци е китно и чисто селце, но няма хора. Като малък не съм седял много там.”, каза Станислав Владимиров за Zapadno.com.

В края на миналата седмица стана ясно, че местните структури на БСП са предложили областния си координатор Станислав Владимиров за водач на листата. В събота членовете на Националния съвет на партията приеха кандидатурата на Владимиров за водач в пернишката листа.

Дядото и бабата на Ненко Темелков, който е вуйчо на Станислав Владимиров също са от Горни Романци. За този факт доказват документи от семейните архиви. Според документите през 30-те години на 20-и век Сотир Тимев – дядо на Темелков по адрес се водил в село Горни Романци, Красавска община, Брезнишка околия, Софийска област, както и бабата Левтерка Сотирова. Сотир Тимев бил земеделец.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...