Полицаи и инспектори започнаха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси по всички пътища в страната

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се правят в страната от днес до 19 февруари, съобщават от ГД “Национална полиция”.

Операцията се осъществява във всичките държави членки на европейската организация на службите на пътната полиция – TISPOL. В акцията участват и служители от криминалната и икономическата полиция. Те ще следят за превоза на нелегални мигранти и трафик на хора, за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване хора и други криминални престъпления.

В операцията се включват и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите им на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции, се посочва в съобщението.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...