Полицаи и инспектори започнаха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси по всички пътища в страната

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се правят в страната от днес до 19 февруари, съобщават от ГД “Национална полиция”.

Операцията се осъществява във всичките държави членки на европейската организация на службите на пътната полиция – TISPOL. В акцията участват и служители от криминалната и икономическата полиция. Те ще следят за превоза на нелегални мигранти и трафик на хора, за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване хора и други криминални престъпления.

В операцията се включват и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите им на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции, се посочва в съобщението.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...