Жител на с. Непразненци: Радомирската фирма ми дължи 12 860 лева, осъдих я, но пак не ми се изплаща заработеното – ВИДЕО

Жителят на брезнишкото село Непразненци Венцислав Георгиев има да взима над 11 000 лева от радомирската фирма “Бесттехника ТМ Радомир” ПАД. Сумата е за периода месец октомври, 2010 година – месец август, 2013 година и от голяма част месечните заплати на непразненецът. В този период работодателят му плащал по 86 лева на месец. Задължението към Георгиев става по-голямо с лихвите за забавяне, които възлизат на 1667 лева. Венцислав Георгиев не е единственият, който има да взима пари от фирмата. Десетки негови колеги са в същото положение, но само сумите и датите за неполучени заплати са различни, предаде репортер на Zapadno.com.

Районният съд в град Радомир е постановил решение, чрез което фирмата, за която е работил Георгиев е осъдена от самия него. Според решението фирмата дължи сумата от 11 561,26 лева заедно с лихвите за забавените плащания, които са 1667,01 лева.

“3 години върнаха назад, повече не може да се връща. Къде сме ги осъдили имаме да взимаме 12 860 лева.”, каза Венцислав Георгиев пред Zapadno.com. Той показа решенията от съда и отчети от фирмата за парите, които трябва да му се изплатят.

През последните няколко години, за да преживява Венцислав Георгиев работи на няколко места. Той е от село Бегуновци, но живее в село Непразненци. Семейството му е 5-членно – той, съпругата му и трите им деца. Съпругата на Венцислав взима малко пари за труда си. Това и стеклите се покрай невзетите заплати обстоятелства наложило да изтегли кредит от 5 хиляди лева, които успял да върне.

“Нищо не се заплати и няма да се заплати. Фирмата доколкото разбрах са прибавили още една буква и фирмата е ликвидирана. Сега съществува под друго име.”, сподели бившият работник на радомирската фирма.

Венцислав Георгиев и негови колеги, които също имат да взимат пари изпратили случая до Страсбург, но институциите от там отговорили, че не се намесват, когато става въпрос за малки суми.

Колега на Венцислав, който също се борил за правата си и за сума от 5 хиляди лева невзети възнаграждения починал преди няколко месеца.

Вижте какво още каза Венцислав Георгиев пред камерата на сайта Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...