Четвъртокласници от брезнишкото училище изработиха благотворителни мартеници за Никола и му изпращат послание за оздравяване – СНИМКИ

Учениците от 4 “а”и 4 “б” клас на СУ “Васил Левски” в град Брезник изработиха мартеници за благотворителни базар за набиране на средства за лечение на 3-годишния Никола от Нови Искър, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните няколко дни учениците от четвъртите класове се трудят, за да изработят мартениците. На 17 февруари, от 18 часа в сградата на читалище „Просвещение-1870“ ще бъде организиран благотворителен базар. За събитието е създадено специално събитие във Фейсбук, което е озаглавено „Благотворителен базар за Никола в Брезник„. Базарът ще продължи до 19 февруари, включително. Мартениците на учениците ще бъдат изложени на базара.

“Децата ни трябва да се учат на добро. Дано помогнем на Ники!”, сподели учителката Симона Рангелова-Павлова, която помогна на децата за изработването на мартеници.

Учениците написаха послание на дъската си в класната стая, което гласи: “Бързо оздравявай Никола!”. Децата се снимаха с мартениците и посланието, които изпращат като поздрав към малкия Никола.

На 26 октомври, 2016 година малкият Никола от Нови Искър навърши 3 годинки. Месец по-късно му бе поставена тежката диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на Никола е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен – медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър.

Всеки, който има желание и възможност да му помогне, може да го направи като направи дарение по следната банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG91RZBB91551002927703

BIC:RZBBBGSF

Титуляр е майката на малкия Никола- Цветелина Петкова

Разгледайте снимки от изработването на мартениците от ученици на брезнишкото училище.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...