Дежурни служители на брезнишката община ще приемат заявления за гласуване на предсрочните избори и в почивни дни

Служители на Община Брезник ще дежурят тази и следващата събота (11 и 18 март), за да приемат заявления за предсрочните парламентарни избори, научи Zapadno.com.

Вчера от общината информираха, че служители ще дежурят от 8 до 17 часа на 11 и 18 март. До 11 февруари избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват у дома си, с подвижна избирателна урна трябва да заявяват желанието си чрез заявление по образец до общинската администрация по постоянен адрес или по настоящ адрес в случаите когато са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.
Заявлението се подава на гише, по пощата, факс, електронно и други, като към него задължително се прилага копие от Решение на ТЕЛК.

Също така до тази събота, включително е крайният срок за подаване на заявления за вписване на избирател в списъците за гласуване по настоящ адрес, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места. Датата 11 февруари е и краен срок за издаване Удостоверения за гласуване на друго място. (само на членове на ЦИК, РИК, Наблюдатели и кандидати за НС.) Получаването –лично или срещу нотариално заверено пълномощно, отбелязват от общинската администрация.

До 18 март пък е крайният срок за подаване заявления за отстраняване непълноти и грешки в избирателния списък.

25 ще са избирателните секции на територията на община Брезник за предстоящите парламентарни избори, като една от тях ще е подвижна за хора с увреждания.

Изборите за Народно събрание ще се проведат на 26 март, тази година. Датата беше избрана с указ на президента Румен Радев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...