Дежурни служители на брезнишката община ще приемат заявления за гласуване на предсрочните избори и в почивни дни

Служители на Община Брезник ще дежурят тази и следващата събота (11 и 18 март), за да приемат заявления за предсрочните парламентарни избори, научи Zapadno.com.

Вчера от общината информираха, че служители ще дежурят от 8 до 17 часа на 11 и 18 март. До 11 февруари избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват у дома си, с подвижна избирателна урна трябва да заявяват желанието си чрез заявление по образец до общинската администрация по постоянен адрес или по настоящ адрес в случаите когато са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.
Заявлението се подава на гише, по пощата, факс, електронно и други, като към него задължително се прилага копие от Решение на ТЕЛК.

Също така до тази събота, включително е крайният срок за подаване на заявления за вписване на избирател в списъците за гласуване по настоящ адрес, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места. Датата 11 февруари е и краен срок за издаване Удостоверения за гласуване на друго място. (само на членове на ЦИК, РИК, Наблюдатели и кандидати за НС.) Получаването –лично или срещу нотариално заверено пълномощно, отбелязват от общинската администрация.

До 18 март пък е крайният срок за подаване заявления за отстраняване непълноти и грешки в избирателния списък.

25 ще са избирателните секции на територията на община Брезник за предстоящите парламентарни избори, като една от тях ще е подвижна за хора с увреждания.

Изборите за Народно събрание ще се проведат на 26 март, тази година. Датата беше избрана с указ на президента Румен Радев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...