Общинският съвет на Брезник ще решава дали да отпусне еднократна финансова помощ на 3-годишния Никола от Нови Искър

Второто заседание на Общински съвет-Брезник за 2017 година ще се проведе на 23 февруари, предаде репортер на Zapadno.com.

Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова свиква сесията на 23 февруари от 10:30 часа в малкия салон на брезнишкото читалище „Просвещение-1870″.

Дневният ред е съставен от 15 точки, сред които и отпускане на финансова помощ на 3-годишния Никола от град Нови Искър. На детето му е поставена диагноза обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър. Вчера се разбра, че утре Никола заминава за клиника в Германия. Благата вест беше съобщена във Фейсбук от майката на детето.

В благотворителната кауза в помощ на момчето се включват граждани, институции, търговски обекти и други. Вероятно на сесията на брезнишките парламентаристи ще се реши да се отпуснат пари за лекуването на Никола.

Друга точка от дневния ред е молба от Дружеството на инвалидите за отпадане на наем, ремонт на помещението и поемане издръжка на режийни разходи. Целият дневен ред може да видите в текста по-долу:

ДНЕВЕН  РЕД:

1. Докладна записка относно приемане Програма за управление и разпореждане с общинска собственост на Община Брезник за 2017 г.

2. Докладна записка относно приемане на общински План за развитие на младежта в Община Брезник за 2017 г.

3. Докладна записка относно утвърждаване на оценки за продажба на придаваем имот с. Станьовци и сключване на договор за продажба.

4. Докладна записка относно замяна на недвижими имоти по реда на закона за общинската собственост.

5. Докладна записка относно утвърждаване на оценка за продажба на придаваем имот в с. Бегуновци и сключване на договор за продажба.

6. Докладна записка относно утвърждаване на еднократен размер на обезщетение за учредяване право на прокарване и сервитут на ел. кабел върху имоти, общинска собственост в землището на с. Режанци.

7. Докладна записка относно вземане на решение за отдаване под наем на пасища, мери и ливади на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостапански животни, съгласно чл. 37 ал. 1 от ЗСПЗЗ.

8. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Гоз, с цел възстановяването и на наследниците на Петко Стоичков Милушев.

9. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Велковци , с цел възстановяването и на наследниците на Евтим Станимиров Аначков.

10. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Видрица, с цел възстановяването и на наследниците на Борис Василев Тонев.

11. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Видрица, с цел възстановяването и на наследниците на Спас Петров Мицев.

12. Докладна записка относно писмо то Областният Управител за провеждане на редовно Общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД- Перник.

13. Докладна записка относно отпускане на еднократна финансова помощ на Никола Иванов Иванов.

14. Докладна записка от Дружеството на инвалидите, с молба за отпадане на наем, ремонт на помещението и поемане издръжка на режийни разходи.

15. Отчет – анализ за дейността на РУ- Брезник, през периода 01.01.2016 г. до 31.12.2016 г.

16. Други

Виж също...

2 Responses

  1. Breznik1 каза:

    Да бе да… това е невъзможно :/ за съжаление…

  2. БРЕЗНИЧАНИН каза:

    Ако господа съветниците действително искат да помогнат на малкия Никола , могат да се лишат от едномесечната си заплата като общински съветници.Така ще се събере една немалка сума и то без да се ощетява общинския бюджет. Те всичките си получават и други заплати, така че нека да докажат милосърдието си на дело, а не само на думи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...