В края на 2017 година ще отпаднат визите за българите до Канада, а ГЕРБ и БСП се скараха за споразумението

Европарламента одобри търговското споразумение СЕТА, което означава, че визите за българите до Канада ще отпаднат от началото на декември 2017 година. Темата пък отново изправи един срещу друг ГЕРБ и БСП, които се скараха кой го е подкрепил, предаде “Нова телевизия“.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира:

„Искаме поименно списъка на българските предатели, които са подкрепили това споразумение. Нашите делегати и четирите не са подкрепили това решение. Няколко часа по-късно от ГЕРБ показаха разпечатка, от която се вижда, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев е сред гласувалите „за“ СЕТА:

„Че има някакво разстройство в БСП е ясно, но не можем да допуснем, че един такъв известен политик може да допусне грешка“, допълни Димитър Главчев от ГЕРБ.

Спорното споразумение отдавна е тема на дискусия, защото според БСП българите, които биха се възползвали от отпадането на визите не са толкова много. В същото време, според тях, решенията в споразумението не са в полза на страната. Самият Сергей Станишев написа във “Фейсбук“, че при една от гласуванията е допусната техническа грешка. Три часа по-късно на свой ред показа разпечатка на вота си, от която е видно, че е гласувал против СЕТА.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...