Дрехи, мартеници, сувенири, картини и други изделия се продават благотворително в Брезник за лечението на Никола – СНИМКИ

Благотворителният базар за набиране на средства за лечението на 3-годишния Никола от Нови Искър беше открит тази вечер в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Малко преди 18 часа няколко щанда във фоайето на читалище “Просвещение-1870” започнаха да посрещат хора от града, които искат да помогнат на Никола. Сред първите клиенти бяха представители на местната власт и институции.

Мартеници, картички, дрехи, обувки, сувенири, картини, гривни, очила, плюшени играчки, обеци и други предимно ръчно изработени изделия се предлагат на благотворителния базар. Ученичката от Брезник Зарина Методиева предлага рисуване върху лица. На откриването на базара няколко момичета бяха изрисувани от ръцете на Зорница. Парите от услугата също отиват за лечението на Никола.

Училищата “Васил Левски”-Брезник и “Христо Смирненски”-Ноевци участват в базара с различни ръчно изработени и фабрични сувенири, мартеници и други.

“Предлагаме книги, картини, изрисувани бутилки, чашки и кутийки, които могат да се използват за моливни, поставки и други приложения. Имаме много интересни мартеници за наближаващата Баба Марта. Повечето от тях са ръчно направени и имаме за ръка и за закачане. Асортиментът ни е доста разнообразен. Картините са нарисувани от Зарина Методиева от 9 клас. В първите минути на базара сравнително добре върви продажбата.”, каза ученичка от СУ “Васил Левски”, която продава на щанд.

Няколко доброволки от Брезник също се включиха в базара с дрехи, обувки и гривни.

“Половината са ръчна изработка, а останалите са наши неща, които сме донесли. Има хора в първите минути на базара, но е все още слабо. Може би хората не са разбрали все още, че се случва този базар.”, каза една от доброволките, които също имат щанд.

Благотворителният базар ще продължи до неделя включително. При благоприятни метеорологични условия щандовете ще бъдат изнесени пред читалището в Брезник. Ако и вие искате да помогнете за каузата може да го направите като си закупите нещо от базара или да направите дарение по следната банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG91RZBB91551002927703

BIC:RZBBBGSF

Титуляр е майката на малкия Никола- Цветелина Петкова

Разгледайте благотворителния базар в Брезник от снимките, които Zapadno.com засне:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...